HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ 10-8-2021 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης, πρόε...



ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ 10-8-2021 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών

Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, αξιακά, υπαρξιακά και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόληξή της. Έχουμε μπει σ ένα σκοτεινό τούνελ στο οποίο όσο πιο βαθιά εισερχόμαστε τόσο το σκοτάδι μας πνίγει, δίχως να φαίνεται πουθενά κάποια διέξοδος.
Η λύση είναι να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια διέξοδο, σπάζοντας τα τείχη της απραξίας, της παθητικής στάσης, και της αναμονής.
Εφαλτήριο σ αυτή την προσπάθεια είναι η δράση η δική μας, συνοδευόμενη από τον εθελοντισμό σε κάθε τομέα.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από οικονομικές διακρίσεις, ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή.
Γενικά ο εθελοντισμός αποτελεί διαχρονική ανθρωπιστική και αναπτυξιακή αξία.
Υπ’ αυτών των στοιχείων εμφορούμενοι, κάποια μικρή αρχικά ομάδα από τους Καμενιάνους και Δροβολοβό, αλλά και Δεσινό – εδώ και πολλά χρόνια – δημιουργήσαμε μια αντίστοιχη εθελοντική επιτροπή, διευρυνόμενη ενίοτε σε ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους του πνεύματος, της καθημερινής διαπάλης, με αποδεδειγμένη ανιδιοτελή δράση. Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι η εθελοντική μας ομάδα λειτουργεί χωρίς αγκυλώσεις, καταστατικά κ.λπ., στηριζόμενη σε κανόνες ηθικής, δικαίου, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.

Σε πρώτο στάδιο-παλαιότερα, αλλά και τώρα-ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ορόσημο, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας, πρωτεργάτες του μεγάλου θαύματος του 1821, που φέτος γιορτάζουμε τα διακοσιάχρονα.
Έτσι φέτος εντάξαμε στις εκδηλώσεις «ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2021» και τις εθελοντικές δράσεις, καθαρίζοντας σήμερα 10-8-2021, σε πρώτο στάδιο τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και ταξινομώντας το υπόγειο του Δημοτικού μας Σχολίου που αποτελεί κόσμημα και έχει μετατραπεί σε Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο εδώ και πολλά χρόνια. Τονίζουμε δε ότι είναι απ’ τα πρώτα Μουσεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων. Η δράσεις συνεχίζονται..
ΕΛΑΤΕ Ν ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!!!
Απλά, ανθρώπινα, δυναμικά, αδελφωμένοι, με όραμα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας - στην πατρίδα μας!!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.