HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΗΛΕΙΑ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία και ειδικότερα στο μέτωπο που καίει κοντά στην αρχαία Ολυμπία. Οι ...



Τιτάνια μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία και ειδικότερα στο μέτωπο που καίει κοντά στην αρχαία Ολυμπία.
Οι πύρινες ζώνες έφτασαν στις παρυφές της Ακαδημίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και έχει γίνει διασπορά δυνάμεων και διάταξη των οχημάτων ώστε να αποτραπεί να πλησιάσει τον Αρχαιολογικό χώρο.
Στα θετικά είναι πως υπάρχει άπνοια στην περιοχή αυτή την ώρα και πως λειτουργούν οι γεννήτριες και υπάρχει ρεύμα και αυτό βοήθησε στο να τεθεί ένα από τα μέτωπα της φωτιάς υπο έλεγχο με τα συστήματα πυρασφάλειας.
Το τεχνικό επιτελείο της εταιρείας DTeam, που ολοκληρώνει αυτή την περίοδο το μεγάλο έργο της ανακαίνισης, κατέβαλε, μέχρι πριν λίγη ώρα, υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνουν φωτισμένες οι εγκαταστάσεις ενώ την ίδια στιγμή ειδικά συνεργεία, υπό την επίβλεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος της φωτιάς στους χώρους της Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Πρόκειται για ένα απολύτως κομβικό σημείο καθώς εάν οι φλόγες καταφέρουν να περάσουν από εκεί θα κατευθυνθούν προς το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Στην Ολυμπιακή Ακαδημία λειτουργούν συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενώνες, εστιατόριο και καφετέρια ενώ ο εξωτερικός χώρος της λειτουργεί ως ανοιχτό μουσείο γλυπτών.
Λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά απομακρύνθηκε από την Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και κατευθύνθηκε προς το Ξενοδοχείο Αμαλία και την περιοχή Μιράκα για την οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το απόγευμα

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο, προκειμένου να μην περάσει στον Κρόνιο Λόφο.
Τουλάχιστον 20 σπίτια σε Πελόπιο, Πλάτανο και Καυκανιά και περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Ήδη, έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον επτά οικισμοί με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς ασφαλή σημεία.
Στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης, αφού πυροσβέστες θα καταφτάσουν και από άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κ.ά.
Στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη που θέλει να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης στον αρχαιολογικό χώρο. 
«Ότι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Επίσης, σημείωσε ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.