HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Ο Εμπορικός κόσμος ζητά το άνοιγμα της Μητροπόλεως

Χθες Δευτέρα 5 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι και περίπου για μία ώρα, οι Έμποροι της οδού Μητροπόλεως κατέκλυσαν την Ανδρέου Λόντου έξω...



Χθες Δευτέρα 5 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι και περίπου για μία ώρα, οι Έμποροι της οδού Μητροπόλεως κατέκλυσαν την Ανδρέου Λόντου έξω από το Δημαρχείο, σε μια ύστατη κίνηση της απόγνωσης που βιώνουν τους τελευταίους μήνες με τα μηδενικά ταμεία, λόγω του κλεισίματος της οδού.
Η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, παρουσία δεκάδων Εμπόρων και καταστηματαρχών, όχι μόνο από την Μητροπόλεως αλλά και της πλατείας Αγ. Λαύρας, Κλεομένους Οικονόμου και παράπλευρων δρόμων που και αυτοί δοκιμάζονται λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του έργου της ανάπλασης.
Η συμμετοχή τους ήταν μια ένδειξη όχι μόνο αλληλεγγύης στους συναδέλφους Εμπόρους της Μητροπόλεως αλλά και φόβου προς τον νόμο της αγοράς, που λέει, πως όταν η φτώχεια φτάσει στον γείτονα είναι θέμα χρόνου να φτάσει και στη δική σου πόρτα.
Παρίσταντο επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,
κοι Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και Αγγελική Κουρή, όπως και πολλά μέλη των συνδυασμών τους, ο Πρόεδρος της ΠΑΕΚ και Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άριστος Τηλιγάδης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Νίκος Παπαδόπουλος κ.α.

Ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας-καταγγελία, προσωπικά στον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ζητώντας την ολική άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης, του μοναδικού κεντρικού άξονα της πόλης της οδού Μητροπόλεως, υπογεγραμμένο από εκατοντάδες Εμπόρους, μόνιμους κατοίκους, ιδιοκτήτες και όλους όσους πλήττονται από ένα μέτρο που κατά γενική ομολογία, περισσότερο έβλαψε παρά ευνόησε κρίνοντας εκ του τελικού αποτελέσματος.
Ο Λάμπης Παπαδόπουλος ζήτησε την άμεση άρση του μέτρου , αύριο, στην συνεδρίαση του συμβουλίου της ποιότητας ζωής, όπου είναι και το μόνο θέμα που θα συζητηθεί μετά και την έκταση που πήρε το θέμα με τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των καταστηματαρχών, όσο και των κατοίκων που τους αφορά άμεσα το μέτρο.
Το ψήφισμα υπογράφεται από όλους τους Εμπόρους της Οδού Μητροπόλεως, τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας,
κους Γούτο, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπολο, τον Πρόεδρο της ΠΑΕΚ και Α. Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Τηλιγάδη, τον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου Πάνο Γεωργόπουλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας
Λάμπη Παπαδόπουλο, μόνιμους κατοίκους της οδού, ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως ιδιώτες γιατροί που στεγάζουν τα ιατρεία τους και πλήττονται και αυτοί.
Ευχής έργο θα είναι αύριο να αρθεί το μέτρο και να βρει και πάλι η αγορά, αρχή των εκπτώσεων, ως ένα σημείο τους ρυθμούς της. Ήδη ένα μεγάλο μέρος της σαιζόν χάθηκε.
Δεν χωράνε άλλα πειράματα στην πλάτη των Εμπόρων. Τα φορτία είναι πολλά, δεν αντέχει άλλα η πλάτη μας!
Τέλος, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, τόσο καιρό ήταν πάντα στο πλευρό των Εμπόρων και των μικροεπιχειρηματιών και θα συνεχίσει να είναι με κάθε τρόπο με κάθε μέσο.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος: Είμαστε Διοίκηση και εκπρόσωποι του μεγαλύτερου και αρχαιότερου συνδικαλιστικού οργάνου του Δήμου μας. Είμαστε <άμισθοι εργάτες> και ψηφισμένοι όχι για να χαϊδεύουμε αυτιά αλλά για να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, ακόμα και σε υψηλούς τόνους έως ότου εισακουστούμε. Πάντα όμως κόσμια και με επιχειρήματα! Άλλωστε αυτό μας διέπει από την αρχή της θητείας μας έως σήμερα," ανοικτός σύλλογος για όλους".
Είμαστε η βροντερή φωνή των συναδέλφων μας και θα βρισκόμαστε με όλους τους τρόπους πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας!                                                                                        


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.