HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΣ: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του πολυετούς έργου της Φιλαρμονικής - Επιστολή - καταπέλτης

Επιστολή - καταπέλτη, απέστελλε ο Μαέστρος και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, Γιώργος Μπαμπαράκος, προς τον Δήμαρχο κ. ...



Επιστολή - καταπέλτη, απέστελλε ο Μαέστρος και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, Γιώργος Μπαμπαράκος, προς τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ-Σπήλαια Λιμνών κ. Κούκιο, όπου με  με τον πιο άμεσο τρόπο, καταγγέλλει την συντεταγμένη, όπως αναφέρει,  προσπάθεια  απαξίωσης και  υποβάθμισης του πολυετούς έργου της Φιλαρμονικής.
Η επιστολή του Γιώργου Μπαμπαράκου, που έφτασε στα γραφεία του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε της ΔΗΚΕΚ.
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή θέλω  Δημόσια να καταγγείλω την συντεταγμένη  προσπάθεια απαξίωσης και  υποβάθμισης του πολυετούς έργου της Φιλαρμονικής από τον Δήμο και την ΔΗΚΕΚ.    
Με μεγάλη απογοήτευση εγώ και  οι μουσικοί μου, που εθελοντικά παρευρίσκονται σε όλες τις πάγιες  εκδηλώσεις του Δήμου, είδαμε  τον αποκλεισμό μας από το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου  Καλαβρύτων.
Το 2021 η Φιλαρμονική απουσιάζει από το καλοκαιρινό πρόγραμμα  του Δήμου Καλαβρύτων.
Για πρώτη χρόνια μετά από 26 χρόνια δεν θα πραγματοποιήσουμε κεντρική συναυλία στα  Καλάβρυτα. Επίσης δεν θα επισκεφτούμε  κανένα δημοτικό διαμέρισμα. Και αυτό γιατί μας αποκλείσατε.
Η ομάδα που κατάρτισε το πρόγραμμα δεν μπήκε καν στην διαδικασία να επικοινωνήσει μαζί μου και να ενημερωθεί για το τι έχουμε ετοιμάσει για το καλοκαίρι. Καθόλου τυχαίο.
Σε προγραμματισμένη εμφάνιση μας στο Θερινό Σχολείο (25/7) η συμμετοχή μας σκόπιμα  δεν αναφέρθηκε πουθενά και έγινε δόλια κίνηση  υποβάθμισης της συμμετοχής μας.
Γι’ αυτό και στην εκδήλωση εξέφρασα δημόσια την δυσαρέσκεια της ομάδας  μου .
 Υπηρεσιακά έχω αποστείλει (Παρ, 16 Ιουλ, 10:56 π.μ  ) E-MAIL,  στην ΔΗΚΕK με τεχνικά στοιχεία για την ηχητική κάλυψη της μπάντας , αλλά όπως είδατε αγνοήθηκε , υπήρχαν μόνο δύο μικρόφωνα για ομιλίες και ένα κακός φωτισμός. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η ΔΗΚΕΚ  προώθησε το E-MAIL στην εταιρεία ΔΙΗΧΟ και ο σύμβουλος σας ,κύριε πρόεδρε της ΔΗΚΕΚ, αποφάσισε ότι δεν χρειαζόμαστε τεχνική κάλυψη και ακολούθως αυθαιρετώντας  ενημέρωσε την εταιρεία ΔΙΗΧΟ, χωρίς βέβαια να επικοινωνήσει μαζί μου.  Απαντήστε σας παρακαλώ με πια   θεσμική αρμοδιότητα ο  κύριος αυτός αποφασίζει σε  σχέση με την Φιλαρμονική;
Θεωρώ λοιπόν  ότι η κίνηση αυτή ήταν δόλια με σκοπό να εκτεθεί η Φιλαρμονική και ο Αρχιμουσικός.
Βέβαια, όπως διαπιστώσατε, άλλοι εκτέθηκαν .Τέτοιες μικρότητες δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν την ομάδα μου.
Στο συγκεκριμένο E-MAIL είχα επισυνάψει μία φωτογραφία και ένα μικρο ιστορικό της Φιλαρμονικής για να φτιαχτεί από την διοργάνωση δελτίο τύπου που θα περιλαμβάνει και την Φιλαρμονική.
Ούτε αυτό έγινε βεβαία .Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Αντί όλων των παραπάνω έλαβα τηλεφωνικά επίπληξη από τον Διευθυντή της ΔΗΚΕΚ γιατί υπέγραψα το E-MAIL  ως  Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων.
Προφανώς, ο Μπαμπαράκος που δουλεύει ώρες ατελείωτες με τα παιδιά, που για σχεδόν 30 χρόνια έχει γυρίσει με την Φιλαρμονική όλη την Ελλάδα και έχει εκπροσωπήσει  επάξια τον Δήμο Καλαβρύτων άπειρες φορές, είναι κάποιος τυχαίος .
Προφανώς, όταν στις 22 Μαρτίου του 2019, η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ τον τίμησε για την πολυετή προσφορά του στον τόπο, βράβευσε κάποιον τυχαίο πολιτιστικό σύμβουλο.
Και βέβαια, σε  αυτόν τον τυχαίο οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους με κλειστά μάτια.
Άκρως απαράδεκτη  συμπεριφορά απέναντι μου κύριοι. Σε καμιά περίπτωση δεν έχετε το δικαίωμα να με υποβαθμίζεται και να με προσβάλετε.
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, καταγγέλλω την ενορχηστρωμένη απαξίωση του Αρχιμουσικού και του τμήματος της Φιλαρμονικής από τον Δήμο και την ΔΗΚΕΚ.
Και θα εξηγήσω τα λεγόμενά μου.
Τον ερχόμενο Νοέμβριο συμπληρώνω 26 χρόνια στο τιμόνι της Φιλαρμονικής.
Είμαι περήφανος για το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Έργο που έχει δημιουργηθεί από την εθελοντική προσφορά εκατοντάδων παιδιών, που κατά καιρούς στελέχωσαν και στελεχώνουν την μπάντα. Το πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό έργο μου τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης στον χώρο των Φιλαρμονικών.
Η στήριξη από  τον Δήμο και την Κοινωφελή του  επιχείρηση, όπως σας έχω ενημερώσει κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΗΚΕΚ (έχετε λάβει σχετικό E-MAIL) είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.
Για να προλάβω τυχόν δεύτερες σκέψεις, προτείνω στον κάθε ενδιαφερόμενο να ρίξει μια ματιά στην Διαύγεια (Δήμος Καλαβρύτων και ΔΗΚΕΚ) για τιμολόγια που αφορούν σε αγορές οργάνων, αγορά αναλώσιμων, επισκευές οργάνων, και  γενικά ό,τι άλλο (και πίστεψε με είναι πολλά) χρειάζεται για να λειτουργήσει εύρυθμα μια δημοτική Φιλαρμονική. Θα ψάξει πολύ, και δεν θα βρει ΤΙΠΟΤΑ.
Πως λειτουργεί η Φιλαρμονική; Με το δικό μου πάθος για την μουσική και την εκπαίδευση και την εθελοντική προσφορά   των παιδιών που συμμετέχουν.  Και ναι κύριοι, όπου παίζουμε διαπρέπουμε. Και σε όλες τις παρουσίες μας δεχόμαστε συγχαρητήρια για το Ήθος της ομάδας.
Τα παιδιά μου, και οι  μουσικοί που έχουν σπουδάσει και σπουδάζουν (Φωτεινή, Γιάννης, Τίμος,Χάρης, Κατερίνα, Ηλίας, Μυρτώ κ.α) είναι  παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου εθελοντικά .
Ως ανταμοιβή της πολυετούς προσφοράς τους δέχονται αποκλεισμό από το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου και της ΔΗΚΕΚ, χωρίς καμία αιτιολογία. Γιατί κύριε πρόεδρε της ΔΗΚΕΚ με εκθέτετε απέναντι τους; Γιατί απαξιώνεται  το έργο μας ; Κύριε Δήμαρχε έχετε την εντύπωση ότι αυτοί οι Μουσικοί θα ξανάρθουν σε παρέλαση μνημόσυνο, λιτανεία;
Δυστυχώς τα μεγάλα λόγια που λέγονται σε κάθε μας εκδήλωση είναι λόγια του αέρα. Η γνωστή ατάκα   “Λεφτά υπάρχουν “ ισχύει  για καλλιτέχνες με μεγάλα ονόματα (και κενό περιεχόμενο) άλλα δεν υπάρχουν  για τη Φιλαρμονική, έτσι ώστε να στηριχθεί το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται και απευθύνεται στα παιδιά του Δήμου μας ή να δημιουργηθεί τμήμα της Φιλαρμονικής στην Κλειτορία, που πολύ σωστά ,κατά την άποψη ,μου έχει εξαγγείλει ο κ. Δήμαρχος.
Εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση για να καταδείξω το μέγεθος του παραλογισμού. Σε ανύποπτο χρόνο κ.Δουκλιάς μου ζήτησε να κάνω μια μελέτη με το τι χρειάζεται για ξεκινήσει η δράση αυτή. Άμεσα ανταποκρίθηκα (υπάρχει σχετική αλληλογραφία) και το κόστος της δράσης είναι μικρότερο από μια συναυλία καλλιτέχνη μεσαίας εμβέλειας.  Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο κόσμος σαφώς και δεν γνωρίζει τα υπηρεσιακά ζητήματα. Άρα θα εξηγήσω εν τάχει .Το 2011 τοποθετήθηκα στην ΔΗΚΕΚ (μετά την ΔΕΠΑΠΟΖ) ως υπάλληλος της με τον τίτλο Αρχιμουσικός- Διευθυντής της Φιλαρμονικής (σχετική απόφαση υπάρχει στην Διαύγεια με αριθμ.αποφ.2/11-09-2011).
Υπηρεσιακά έχω καταθέσει ερώτημα-αίτηση στον Δήμο και στην ΔΗΚΕΚ για την κατάταξή μου βάση του Νόμου του 2017 (για τους μουσικούς στους Δήμους και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις τους). Από το 2017 έως και το 2021 δεν έχω λάβει καμία επίσημη  απάντηση. Κύριοι , ισχύει η δεν ισχύει για την περίπτωση μου; Και στις δυο περιπτώσεις εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω με το ίδιο πάθος. Κανένα πρόβλημα αν δεν ισχύει ο νόμος  για μένα. Την διαρκή κοροϊδία δεν μπορώ να ανεχτώ πλέον.
Άρα επειδή δεν κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια να έχω μια γραπτή  απάντηση υπηρεσιακά σας ρωτάω δημόσια  κύριε Δήμαρχε  και κύριε πρόεδρε της ΔΗΚΕΚ (όπου ανήκω ως υπάλληλος).
 
Έχει Φιλαρμονική ο Δήμος Καλαβρύτων;
Είμαι ή όχι ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής;
Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται με την παρούσα πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να εκθειάζετε σε κάθε παρουσία μας  το έργο μου και την δουλεία των παιδιών και στο επόμενο λεπτό να ξεχνιούνται όλα.
Παρακαλώ, απαντήστε στους γονείς των παιδιών, στους μουσικούς της Φιλαρμονικής και στους πολίτες της πόλης μας ξεκάθαρα.
Στα 26 χρόνια που υπηρετώ την Φιλαρμονική έχω μεγαλώσει γενιές Καλαβρυτινών μουσικών και υπό την ηγεσία μου, η Φιλαρμονική αποτέλεσε και αποτελεί μια απόλυτα συγκροτημένη και πειθαρχημένη ομάδα που κοσμεί την πόλη μας. Και είμαι περήφανος για αυτό.
Θέλω να διαβεβαιώσω την ομάδα μου, του γονείς των παιδιών, και όλους όσους πιστεύουν σε μας, ότι η Φιλαρμονική δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε μια μέρα την λειτουργία της. Εγώ με τα παιδιά θα είμαστε απολυτά προσηλωμένοι  στο έργο μας, που είναι ουσιαστικό και διαρκές.
Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι ο αναίτιος και δόλιος αποκλεισμός μας από το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου έχει ως στόχο την επαγγελματική μου απαξίωση, και ως εκ τούτου  η προσφυγή μου στα Δικαστήρια είναι μονόδρομος.  Δεν είναι επιλογή μου. Η επιλογή μου ήταν πάντα η συνεργασία για το καλό της Φιλαρμονικής και του τόπου μας.
Δυστυχώς, αντί για κατανόηση και διευθέτηση των ζητημάτων από την πλευρά της Διοίκησης, όπως προανέφερα λαμβάνω μια ατελείωτη κοροϊδία.
Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την δουλεία μου , την αξιοπρέπεια μου, και τα παιδιά που μου εμπιστεύονται οι γονείς.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η απαίτηση σας να είμαι ο κύριος Τυχαίος .
Κλείνω αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο κείμενο  υπογράφοντας  το  με ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ  και  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
 
Μπαμπαράκος Γιώργος
Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.