Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943: Δείτε το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας - Τον Νοέμβριο στους κινηματογράφους

Μόλις κυκλοφόρησε η επίσημη αφίσα και το διαφημιστικό trailer της συγκινητικής όπως προμηνύεται, ταινίας “Καλάβρυτα 1943” σε σκηνοθεσία: Νι...



Μόλις κυκλοφόρησε η επίσημη αφίσα και το διαφημιστικό trailer της συγκινητικής όπως προμηνύεται, ταινίας “Καλάβρυτα 1943” σε σκηνοθεσία: Νικόλα Δημητρόπουλου και σενάριο του Δημητρίου Κατσαντώνη.
Στην ταινία που είναι παραγωγή της Foss Productions, πρωταγωνιστούν:  ο Σουηδός ηθοποιός Max Von Sydow (ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020), και οι Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer,  Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, κ.α.


Σύνοψη
Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.
Η ταινία “Καλάβρυτα 1943” προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2021 σε διανομή από την Tanweer.
Μια παραγωγή της Foss Productions
Σκηνοθεσία
Ο Νικόλας Δημητρόπουλος σκηνοθετεί την ιστορία της Σφαγής των Καλαβρύτων στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» - Δείτε το τρέιλερ και την επίσημη αφίσα
Ο Νικόλας Δημητρόπουλος («Been Here Before», «Το αλάτι της γης», «Υπέροχα Πλάσματα», «Alter Ego») σκηνοθετεί ένα λαμπερό καστ διεθνών και Ελλήνων ηθοποιών με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Σίντοφ και Άστριντ Ρος, στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο του 2021, από την Tanweer. Θέμα της, η ιστορία της Σφαγής των Καλαβρύτων. Μάλιστα, η εταιρεία κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ και την αφίσα του φιλμ.
Πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ο διάσημος Σουηδός ηθοποιός πριν τον θάνατό του το 2020, σε ηλικία 90 ετών. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο βραβευμένος και υποψήφιος για Όσκαρ Μαξ φον Σίντοφ έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους σε φιλμ όπως «Η Έβδομη Σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, «Ο Εξορκιστής» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο «Πελέ, ο Κατακτητής» του Μπιλ Όγκουστ, το «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» του Στίβεν Ντάλντρι, το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Εκτός όμως από τον κινηματογράφο και τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες όπως οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Ντέιβιντ Λιντς, Μάρτιν Σκορσέζε, έχει συμμετάσχει και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι «The Simpsons» και το «Game of Thrones».
Στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» («Echoes of the Past»), υποδύεται τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. «Έχω ζήσει με αυτές τις μνήμες για τόσο καιρό που έχουν γίνει οι πληγές μου», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ ο χαρακτήρας.

Η υπόθεση
Η υπόθεση του φιλμ σε σενάριο και παραγωγή του Δημήτρη Κατσαντώνη, είναι η εξής: «Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας».

Info: Σενάριο Δημήτριος Κατσαντώνης, Σκηνοθεσία Νικόλας Δημητρόπουλος, Παραγωγοί Στέλιος Κοτιώνης, Δημήτριος Κατσαντώνης, Executive Producers Cia Souleles, Athanasios Souleles, Pauline Seretakis Adams, John Adams, Jean Diamond, Πρωταγωνιστούν Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Ραχματούλιν, Μοντάζ Γιάννης Χαλκιαδάκης, Μουσική Alex Sid, Production design Ράνια Γερογιάννη, Διευθυντής Παραγωγής Ιωσήφ Αδαλόγλου, Κοστούμια Boudoir, Casting Director Σοφία Δημοπούλου, Ήχος Σταύρος Αβραμίδης, Makeup Designer Αλεξάνδρα Μυτά, Hair stylist Κωνσταντίνος Σαββάκης, Post Production Supervisor Γιώργος Ταμπακάκης, VFX Producer-Supervisor Πάνος Ξενάκης- MASCISTA, SFX Σόλων Γιαννούτσος, Line Producer Στέλιος Κοτιώνης, Associate producer Άννα Λουδάρου, Εκτέλεση Παραγωγής Foss Productions, Διανομή Tanweer Alliances, Συμπαραγωγοί EΡT, Cosmote Tv, Χορηγοί Aegean Airlines, Μια παραγωγή της Foss Productions



{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.