HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Γιώργος Δρυς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κέρκυρας, Γιώργος Δρυς. Το τελευταίο διάστημα ...



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κέρκυρας, Γιώργος Δρυς.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει.
Γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συστήματα αυτομάτου ελέγχου στη Μεγάλη Βρετανία. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 1989.
Από τα ιδρυτικά, κύρια και βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες θέσεις.
Μεσουράνησε με την ηγετική του παρουσία, κυριαρχώντας στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες, ενώ είχε υπάρξει πρωταγωνιστής στην εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ.
Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην Κέρκυρα, το 2019 στον Κήπο του λαού, κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και της κόρης του Μαρίας ως δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης, Κέρκυρα 180 μοίρες.
Από το 1989 και έπειτα εξελέγετο Βουλευτής Κερκύρας ενώ είχε διατελέσει Υπουργός Γεωργίας (2001-2004), Υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), καθώς και δημοτικός σύμβουλος στην Κέρκυρα.

 

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.