HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ-ΔΕΣΙΝΟ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟ

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων και του οικισμού Δροβολοβού, καθώς και ...



Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων και του οικισμού Δροβολοβού, καθώς και σύσσωμοι οι λοιποί φορείς των χωριών μας, (Εκκλησιαστικά Συμβούλια Δροβολοβού και Καμενιάνων)-διακόσια χρόνια μετά το μεγάλο εικοσιένα-πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανό. Οι εκδηλώσεις θα

πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 και ώρα 10:15 στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος σπηλαιώδους ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού και σε ειδικό μνημείο που έχουμε κατασκευάσει εκεί, ανάμεσα σ ένα ανεπανάληπτα όμορφο, ιστορικό και λατρευτικό τόπο.
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν ιδιοφυής και ταλαντούχος κληρικός. Στη ζωή του συνδύασε τον άξιο ποιμένα με τον χαρισματικό ηγέτη.
Ήταν από τους λίγους μητροπολίτες που συνδύασαν την ενεργό συμμετοχή στον Αγώνα με τα ποιμαντικά τους καθήκοντα.
Η υπηρεσία του Γερμανού στον Αγώνα ήταν πολλαπλή, ποιμαντική, στρατιωτική, εθνική, διπλωματική και εκκλησιαστική.
Ως εθνικός ηγέτης, ο Γερμανός λυπόταν για τη διχόνοια και επιχείρησε πολλές φορές την εθνική συμφιλίωση.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα διακοσιάχρονα απ’ την εθνική μας παλιγγενεσία, που πραγματοποιούμε με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σεμνότητα προς εκείνους που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Το μήνυμα του Π.Π. Γερμανού και των αγωνιστών του εικοσιένα δεν ολοκληρώνεται με την εδαφική απελευθέρωση τμήματος της χώρας, αλλά συνεχίζεται με την οριοθέτηση των προσωπικών ευθυνών του καθενός μας απέναντι σε αυτή μέχρι σήμερα. Κι εμείς αυτές τις ευθύνες κι αυτούς τους αγώνες δεν τους απεμπολούμε δεν τους βάζουμε στη ζυγαριά.
Δόξα και τιμή σε κείνους!!
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης



Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.