HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Θα στήσουμε τείχος μπροστά του, την ειλικρινή μας αγάπη, για να αλλάξουμε αυτή την απόφαση"

Μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" των φημών που θέλουν τον εφημέριο των Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνο Μητρόπου...



Μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" των φημών που θέλουν τον εφημέριο των Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο να αποχωρεί από την Μητρόπολη Καλαβρύτων, επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας και κυρίως στους ενορίτες των Καλαβρύτων που μαθαίνουν οτι ο επί 20ετίας και πλέον εφημέριός τους και πνευματικός ταγός, φεύγει.
Χωρίς ίχνος υπερβολής, "βομβαρδιστήκαν" από αμέτρητα τηλεφωνήματα τα γραφεία της εφημερίδας, με την ελπίδα της διάψευσης των φημών και για να εκφράσουν την βαθύτατη στεναχώρια τους στο άκουσμα και της επιβεβαίωσης της δυσάρεστης είδησης.
Σήμερα σε κείμενο που προσυπογράφουν δεκάδες ενορίτες, αλλά και φορείς (έχουμε όλα τα στοιχεία), απευθύνεται έκκληση για αλλαγή αυτής απόφασης γιατί όπως τονίζεται "Η είδηση αυτή συγκλόνισε γιατί αυτός ο καθόλα υπέροχος άνθρωπος, αυτός ο ξεχωριστός ιερέας, αυτός ο άνθρωπος με το τεράστιο πνευματικό και ηθικό εκτόπισμα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενορίας και της πόλης μας.!"

Το κείμενο έχει ως εξής: 
Μια φήμη άρχισε ν’ απλώνεται σιγά σιγά στη μικρή μας πόλη.. μια φημολογούμενη είδηση που παρά την αβεβαιότητά της ,έσκασε σα βόμβα μεγατόνων στις ψυχές και στις καρδιές όλων των ευλαβών πιστών της ενορίας μας…
Ο Πατέρας Κων/νος, που για 21 ολόκληρα χρόνια προσφέρει τις πνευματικές του υπηρεσίες στα  όμορφα Καλάβρυτα, ακούγεται ότι φεύγει….
Η είδηση αυτή συγκλόνισε γιατί αυτός ο καθόλα υπέροχος άνθρωπος, αυτός ο ξεχωριστός ιερέας,αυτός ο άνθρωπος με το τεράστιο πνευματικό και ηθικό εκτόπισμα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενορίας και της πόλης μας. Είναι για όλους μας αδιανόητο ότι δε θα ζει ανάμεσά μας ο άνθρωπος που δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του πνευματικού μας ηγέτη!

Και αν ακόμα η απόφασή του να μας εγκαταλείψει είναι απότοκο δικής του ελεύθερης προαίρεσης, εμείς θα στήσουμε τείχος μπροστά του την ειλικρινή μας αγάπη για να αλλάξουμε αυτή την απόφαση! Η απουσία του θα σημάνει πολλαπλές απώλειες για τη μικρή μας πόλη και θα βυθίσει στην πνευματική ορφάνια όλο το ποίμνιό του.

Η ενεργός παρουσία του, η φιλάνθρωπη δράση του, τα βαθυστόχαστα άρθρα του, τα κυριακάτικα κηρύγματά του, η Θεία Λειτουργία που μέσα από τη φωνή του μιλούσε στην ψυχή του κάθε πιστού. Τα τροπάρια που έψελνε και έκανε όλους να ριγούν, οι παρακλήσεις που εξέπεμπε προς τον Κύριο και έκαναν όλα τα μάτια να βουρκώνουν, δε θα επιτρέψουμε να γίνουν παρελθόν. Θα παλέψουμε  για να κρατήσουμε στη θέση του αυτό το φωτεινό παράδειγμα ιερέα! Ενός ιερέα με φοβερή μόρφωση, με τρομερή οξυδέρκεια μυαλού, ενός ιερέα που ξέρει να προσεγγίζει με αγάπη και τον πιο δύστροπο χριστιανό, που ξέρει να στήνει γέφυρες πνευματικής επικοινωνίας με όλους τους πιστούς της ενορίας και όχι μόνο…
Αυτός ο πνευματικός άνθρωπος που ξέρει με το λόγο και τη συμπεριφορά του ν’ ανοίγει δρόμο στα πνευματικά μας σκοτάδια και να διαλύει την ομίχλη της ψυχής μας με τους φωτεινούς προβολείς του έργου και του κηρύγματός του, είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

Δεν θα συναινέσουμε στην για οποιοδήποτε λόγο μετάθεσή του!
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ για να συνεχίσει να ομορφαίνει τη ζωή μας και να γαληνεύει την ψυχή μας. Τέτοιοι ιερείς είναι στυλοβάτες του Πνεύματος και της Προόδου και όποιος αρνείται να το αντιληφθεί, δηλώνει απλά τη μικροψυχία του.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πιστούς της Ενορίας μας αλλά και όλους όσους γνώρισαν και αγάπησαν τον Πατέρα Κων/νο, να οργανωθούμε σε έναν τίμιο αγώνα, να σταθούμε δίπλα του και να τον παρακαλέσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να μη μας εγκαταλείψει. Κι αν η δική του απόφαση πάρθηκε εξ αιτίας άλλων λόγων, τον ικετεύουμε να το ξανασκεφθεί, να μοιραστεί μαζί μας τους λόγους που ίσως τον αναγκάζουν, να αφήσει ορφανούς όλους εμάς που τόσα χρόνια με μεγαλοψυχία και φιλάνθρωπη διάθεση στάθηκε δίπλα μας. Έχουμε χρέος, ηθικά επιβαλλόμενο να σταθούμε δίπλα του, όπως τόσα χρόνια στεκόταν αυτός, ακοίμητος φρουρός της πνευματικής και ηθικής μας ζωής!

Πατέρα Κων/νε, παπα Κώστα μας, μην εγκαταλείψεις αυτούς που πραγματικά αγάπησες και υπηρέτησες και που καθημερινά σου ανταποδίδουν αφειδώς την αγάπη και το σεβασμό τους. Μην επιτρέψεις να σκεπάσει η πνευματική ορφάνια την ενορία που για μια εικοσαετία ως “αφανής σκαπανεύς” καλλιεργούσες το σπόρο της αγάπης και της Ανθρωπιάς! Ο άνθρωπος ορφανεύει όχι μόνο όταν χάνει τους γονείς του αλλά και όταν στερείται αυτούς που αγαπά...
Όλοι εμείς, σε ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ.  Μείνε! Η θέση σου είναι μόνο ανάμεσά μας!
Άλλωστε μας το είχες υποσχεθεί πριν από είκοσι χρόνια,  κάτω από το μητρικό βλέμμα της Θεοτόκου , που κοίταζε στοργικά το νέο της ιερέα κρατώντας το Μονογενή της  μέσα από την εικόνα της. Θυμήσου τα λόγια σου…
“ Από σήμερα θα είμαι ο παπάς σας. Ελάτε  να γκρεμίσουμε τον τοίχο που μας χωρίζει από τον Θεό. Ελάτε να γνωριστούμε και να αγαπηθούμε να λειτουργούμε ως μέλη του σώματος του Χριστού, να ζήσουμε τη βασιλεία του.” (απόσπασμα από την  ομιλία του π. Κων/νου Μητρόπουλου, στη χειροτονία του εις ιερέα την 17η Μαρτίου 2001. )


Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.