Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

πρωτοφανές έγκλημα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός - Τράβηξε τον σωλήνα διασωληνωμένου ασθενούς

Συγκλονίζει το πρωτοφανές έγκλημα που έγινε μέσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όταν ένας ασθενής αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα ενός 76χρονου,...

Συγκλονίζει το πρωτοφανές έγκλημα που έγινε μέσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όταν ένας ασθενής αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα ενός 76χρονου, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και πάλευε να νικήσει τον κορονοϊό και να μείνει στη ζωή. Ο 76χρονος, όμως, βρήκε τραγικό θάνατο αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας άλλος ασθενής που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του αποσύνδεσε το μηχάνημα επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε. 

Οι υποψίες των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού
Από την πρώτη στιγμή, γιατροί και νοσηλευτές υποψιάστηκαν πως υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 76χρονος ασθενής είχε χάσει τη ζωή του και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στις 23:00 την Τετάρτη, 7 Απριλίου, οι γιατροί βάρδιας άκουσαν τον συναγερμό από τα μηχανήματα στο δωμάτιο 235 και έσπευσαν να βοηθήσουν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι γιατροί «διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει».
Η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος δίπλα από το κρεβάτι του 76χρονου έβαλε σε υποψίες του γιατρούς καθώς «ήταν σε καταστολή και δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή».

Εξιχνίαση μέσω αποτυπώματος
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 76χρονου αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και της Σήμανσης έφτασαν στο δωμάτιο και ερεύνησαν τα μηχανήματα για αποτυπώματα. Εκεί, εντόπισαν στη συσκευή του αναπνευστήρα δακτυλικό αποτύπωμα του 60χρονου που νοσηλευόταν επίσης με Covid δίπλα στον 76χρονο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 60χρονος που κατηγορείται για δολοφονία, ενοχλήθηκε από τον ήχο των μηχανημάτων, σηκώθηκε και τα αποσυνέδεσε στέλνοντας στον θάνατο τον άτυχο άνδρα. Ο 60χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ φέρεται να είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας, καθώς στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη, ενώ το 2019 για θωπεία ανηλίκου.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός: «Έχουμε μείνει άφωνοι»
Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής, ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.
Μιλώντας στο OPEN TV η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Βούλα Γεωργάκη, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό. Η κυρία Γεωργάκη, πάντως, ανέφερε ότι ο ασθενής δεν ήταν ποτέ εριστικός και δεν φαινόταν να ενοχλείται από το μηχάνημα. «Ο φερόμενος ως δράστης δεν είχε δώσει δείγμα επιθετικής συμπεριφοράς».
Η κυρία Γεωργάκη, μάλιστα, περιγράφει τι είδε η γιατρός όταν μπήκε στο δωμάτιο και είδε τον ασθενή: «Είχε βγει η πρίζα από το μηχάνημα. Όμως και εκτός πρίζας μπορεί να λειτουργεί το μηχάνημα. Μέχρι που ήρθε η αστυνομία νομίζαμε ότι συνέβη κάτι που είχε ξανασυμβεί. Είμαστε σοκαρισμένοι. Ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους, δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.