HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έπεσαν οι υπογραφές για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου - Τι περιλαμβάνει το έργο - Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου η Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων» μεταξύ της Περιφέρειας Δ...



Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου η Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων. Την σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Το έργο είναι προϋπολογισμού 611.678,82 ευρώ και η σχετική πίστωση έχει εξασφαλισθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021.  Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαβρύτων, η Περιφέρεια θα αναλάβει τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, καθώς επίσης και την επίβλεψή του.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και την αποπεράτωση ψευδοροφών και ράμπας πρόσβασης για ΑΜΕΑ, προκειμένου το πρώην Διοικητήριο Καλαβρύτων (480τμ ανα όροφο και 480 τμ υπόγειο) που έχει ανακαινιστεί από πλευράς οικοδομικών εργασιών και έχει στατικά ενισχυθεί, να καταστεί πλήρως λειτουργικό ως νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων.
Ειδικότερα προβλέπεται να εκτελεστούν οι ακόλουθες εργασίες:  Κατασκευή φρεατίου και τοποθέτηση ανελκυστήρα, τοποθέτηση ψευδοροφών, κατασκευή ράμπας Α.Μ.Ε.Α., κατασκευή της σταθερής επίπλωσης καθώς και της επίπλωσης της Αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου, πλήρης Ηλεκτρική εγκατάσταση (Ισχυρά και Ασθενή ρεύματα), αντικεραυνική προστασία, εγκαταστάσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης. Ταυτόχρονα προβλέπεται οι προμήθεια ειδών επίπλωσης για το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων- για την άμεση χρήση του κτιρίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Ευχαριστίες Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και το περιφερειακό Συμβούλιο για το σημαντικό αυτό έργο, που θα ολοκληρωθεί και θα αλλάξει το κέντρο της πόλης, θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, αρχείο και γραφεία, ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος ώστε το παλιό Δημαρχείο να μετατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης».

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών
Εντός του επομένου 2μήνου θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και με την ανάδειξη του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών θα απαιτηθεί ένα 6μηνο για την ολοκλήρωση και παράδοση του νέου Δημαρχείου.

«Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες, βοηθάμε τους Δήμους μας να ολοκληρώσουν σημαντικές υποδομές και παράλληλα, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε την επόμενη εποχή που πρέπει να μας βρει όλους απαλλαγμένους από τις παλιές ελλείψεις. Τα Καλάβρυτα, σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μία σύγχρονη αυτοδιοικητική έδρα, αντάξια της περιοχής. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Δήμων και αυτοί στο δικό μας πλευρό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ολοκλήρωσε και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ο τρόπος διεξαγωγής της δημοπράτησης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 



Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.