HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιοδεία και συνεργασία με φορείς του Αγρινίου από την παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές και κρίσιμες συναντήσεις με φορείς του Αγρινίου είχε ο επικεφαλής της παράταξης  Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τα μέλη...Σημαντικές και κρίσιμες συναντήσεις με φορείς του Αγρινίου είχε ο επικεφαλής της παράταξης  Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τα μέλη Γιάννη Λύτρα , Ντίνα Κατσαρή και Νίκο Μπαλαμπάνη. Συνάντησαν διαχρονικά το Πανεπιστήμιο Αγρινίου , φοιτητικούς συλλόγους , τον εμπορικό σύλλογο και παράλληλα συνομίλησαν με απλούς πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε:
"Κατά την συνάντηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου τέθηκαν , όλα τα θέματα που

αντιμετωπίζουν οι υπάρχουσες σχολές και τα τμήματα μετά  και τις τελευταίες γνωστές  εξελίξεις, τα νέα αδιέξοδα από την έλλειψη μιας σοβαρής στρατηγικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά με το μέλλον των πανεπιστημιακών σχολών στην Αιτωλοακαρνανία.
Αναφέρθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις , σε επιστημονικό δυναμικό, σε κτίρια,  εργαστήρια και υποδομές για φοιτητική εστία. Ιδιαίτερα δε τονίστηκαν οι επιπτώσεις που θα έχουν τα υπάρχοντα τμήματα κατά την νέα φοιτητική περίοδο,  με τις βάσεις εισαγωγής και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από το νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη για ίδρυση ερευνητικού Ινστιτούτου, που θα προσθέσει υπεραξία και θα φέρει ποιο κοντά την έρευνα με την παραγωγική βάση.
Εμείς εκφράσαμε την αντίθεση της Παράταξής μας, στην πρόταση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και την θέση μας για την ίδρυση μίας ισχυρής Πανεπιστημιακής  Σχολής με επαγγελματικά δικαιώματα και δομή διοίκησης σε επίπεδο κοσμητείας με επαρκή στελέχωση σε μέλη ΔΕΠ καθώς και την διατήρηση των τμημάτων .
Από πλευράς πανεπιστημίου παρευρέθηκαν στην συνάντηση,  οι καθηγητές,  Τσιάμης Γιώργος πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων , Κουτελίδης Φραγκίσκος πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Γρηγόρη Μπεληγιάννης αντιπρόεδρο του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

2  Σημαντική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν και η συνάντηση με τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προιόντων και Τροφίμων γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε όλους μας να κατανοήσουμε και την πλευρά των σπουδαστών τις αγονίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις ,  για αναβάθμιση σχολών , του πτυχίου και των συνθηκών διαμονής στην πόλη καθώς και το αντίκρισμα των πτυχίων στην εργασία .
Από πλευράς φοιτητικών  συλλόγων  συμμετείχαν ο πρόεδρος  φοιτητικού συλλόγου Δ.Ε.Α.Π.Τ  Μάντζιος  Κώστας μέλη του.

3  Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση με το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου, κατά την οποία τέθηκαν όλα τα κρίσιμα και πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές  εμπορικές  επιχειρήσεις ,  το λιανεμπόριο και οι καταστηματάρχες της αγοράς μέσα στην κρίση  από της συνέπειες της πανδημίας και κυρίως από το παρατεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ο σύλλογος ζητά άμεσα μέτρα στήριξης όπως ;

α. Η 7η επιστρεπτέα προκαταβολή να φθάσει σε ποιο πολλούς και να είναι ενισχυμένη γιατί είναι η μόνη ρευστότητα που έχουν οι πολύ μικρές επιχ/σεις.
β. Η απαλλαγή από τα ενοίκια να συνεχιστεί και τους μήνες Απρίλιο και Μάιο
γ. Να δημιουργηθεί ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.
δ. Να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα των μικροπιστώσεων μέχρι 25.000 ευ χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις .
ε. Να τεθεί σε νέα υγιή βάση το θέμα της ρύθμισης των χρεών με κούρεμα μέρους που ήλθε ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των επιχ/σεων λόγω COVID 19 και να επανέλθει το καθεστώς των 120 δόσεων .


Εμείς ως παράταξη θέσαμε την καθολική αστοχία του προγράμματος της περιφέρειας για την ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Καθώς και την  πρωτοβουλία μας για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που δεσμεύει την περιφερειακή αρχή  για νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκ ευ, με την αλλαγή των όρων και κριτηρίων και κυρίως  με μικρότερο ανώτατο πλαφόν έτσι ώστε να αρθούν οι αδικίες και να είναι δικαιούχοι οι περισσότεροι , τονίζοντας την θέση μας ότι τα προγράμματα είναι για τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς εμπορικού συλλόγου, ο πρόεδρος Σωκράτης Κωστίκογλου , τα μέλη, Κώστας Γιαννόπουλος και Θοδωρής Δεληγιάννης   
Η παράταξή μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φορείς του Αγρινίου , και δεσμεύεται ότι θα προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν κατά τις συζητήσεις θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους και θα παρεμβαίνει πάντα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επεξεργασμένες προτάσεις.
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και ο δρόμος της ευθύνης είμαι μπροστά μας"

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.