HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Σε κέντρο αναφοράς και σε ένα πρότυπο Περιφερειακό Θεραπευτήριο του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οχύρωση της κοινωνίας της...



Σε κέντρο αναφοράς και σε ένα πρότυπο Περιφερειακό Θεραπευτήριο του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οχύρωση της κοινωνίας της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας, έχει μετατραπεί σήμερα το Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Οι «μαχητές της πρώτης γραμμής», ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν συνεχώς δίπλα τους και στηρίζονται από τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού.
To Νοσοκομείο εκτός από την καθημερινή φροντίδα δεκάδων περιστατικών, εδώ και ένα τετράμηνο σηκώνει όλο το βάρος της επιχείρησης «Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς που ήδη έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και μέσα στον επόμενο μήνα θα ανεβάσει ρυθμούς προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να χτιστεί ένα συμπαγές τείχος ανοσίας για το σύνολο των κατοίκων στα ορεινά Καλάβρυτα αλλά και περιοχές της Αιγιαλείας, από την οποία αρκετοί κάτοικοι προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

«Στο σκέλος του εμβολιασμού όπου πέφτει σήμερα μεγάλο βάρος της προσπάθειας, έπρεπε πρώτοι οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου να δώσουμε το παράδειγμα. Με ικανοποίηση σας αναφέρω ότι ήδη έχει εμβολιαστεί το 100% του ιατρικού και πάνω από 70% του λοιπού προσωπικού προκειμένου όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να είναι σε διαρκή ετοιμότητα»
αναφέρει η Ιωάννα Σφυρή στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS».
Και συνέχισε «Με προτεραιότητα τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία όλων των κατοίκων, το νοσοκομείο διαχειρίζεται τα περιστατικά covid-19 με διενέργεια εντατικών εργαστηριακών ελέγχων (pcr και rapid), ενεργή ιχνηλάτηση και εξέταση των στενών επαφών, προγραμματισμό επανάληψης ελέγχου και κυρίως ιατρική παρακολούθηση των θετικών περιστατικών. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στην κατ΄οίκον νοσηλεία , όπου το ιατρικό προσωπικό σε συνεχή επικοινωνία με του ασθενείς, προσφέρει την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και προγραμματίζει τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινολογικός έλεγχος, εξετάσεις αίματος κλπ) στο πλαίσιο του "Ιατρείου COVID-19", το οποίο πλέον λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών υποβάλλονται σε rapid test καθώς και οι νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί, στους οποίους επαναλαμβάνονται κάθε τρείς ημέρες, ενώ καθημερινά κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς πραγματοποιούνται μοριακοί έλεγχοι (PCR) με αυθημερόν αποτελέσματα και κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού διενεργούνται rapid test στο κοινό.»

ΝΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Όπως μας αποκαλύπτει, στην πρώτη αναλυτική συζήτηση που κάναμε μαζί της με αφορμή την συμπλήρωση 3.500 εμβολιασμών στο χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου, αμέσως μετά το Πάσχα, από την Τετάρτη 5 Μαΐου, «εγκαινιάζουμε μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson με στόχο, από τον επόμενο μήνα, με την πλήρη ανάπτυξη της επιχείρησης εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, να εμβολιάζουμε περίπου 3.300 άτομα το μήνα».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κάλυψη 3.500 εμβολιασμών, με το σκεύασμα της Pfizer, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση καθώς, παρά τις δυσκολίες, δεν χάθηκε ούτε μια πολύτιμη δόση ενώ εμβολιάστηκαν, εκτάκτως στα Καλάβρυτα ,εκατοντάδες ομάδες υψηλού κινδύνου, αστυνομικοί κλπ., από την Πάτρα και άλλες περιοχές.
«Η λειτουργία της 2ης εμβολιαστικής, απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να λειτουργεί με την παροχή ιατρικής βοήθειας σε Covid και μη, περιστατικά . Για τον λόγιο αυτό και με γνώμονα την προστασία των ασθενών, θα υπάρξουν οι απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, ώστε να διαμορφωθεί ανεξάρτητη είσοδος και χώρος για το εμβολιαστικό κέντρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα και προφυλάξεις για όσους εισέρχονται στο Νοσοκομείο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα» τονίζει η κ.Σφυρή.

ΕΝΑ -ΝΕΟ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Προτού οι απαιτήσεις επιστροφής στην κανονικότητα τεθούν στο προσκήνιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνει ότι ολοκληρώνεται μια σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και κάλυψης μιας σειράς οργανικών θέσεων που θα αναπληρώσουν σημαντικά κενά.
«Στην πρώτη γραμμή αυτής της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, στον Παθολογικό Τομέα που συντονίζει ο Διευθυντής Παθολόγος, Γιώργος Παπαχριστόπουλος, προστίθεται η ειδική Παθολόγος, με μεγάλο επιστημονικό υπόβαθρο και εμπειρία η οποία υπηρετούσε ως Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος του Αττικού Θεραπευτηρίου «Metropolitan» και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ιδίου θεραπευτηρίου, Έλσα Βικτόρια Κάμπος Μαρτίνεζ.
Στο δεύτερο σημαντικό τμήμα του Νοσοκομείου, το Καρδιολογικό, αναλαμβάνει καθήκοντα ένας νέος καρδιολόγος ο Λεωνίδας Κάτσης με προϋπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και πλέον θα λειτουργεί καθημερινά Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο και θα υπάρχει εφημεριακή κάλυψη. Τέλος, τις επόμενες μέρες τοποθετείται και Ορθοπαιδικός.
Στον τομέα του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε σύγχρονο καρδιολογικό εξοπλισμό (τεστ κοπώσεως, holter, monitor παρακολούθησης, καρδιογράφους κλπ) καθώς και ξενοδοχειακό (ηλεκτροκίνητες κλίνες, κομοδίνα, τροχήλατα κλπ), ενώ αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της προμήθειας ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος και η διαμόρφωση του χώρου τοποθέτηση του, με προσωπική παρέμβαση του Διοικητή της 6 ης Υ.ΠΕ Γιάννη Καρβέλη.»

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Καλάβρυτα, την Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα και τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.