Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επέκταση του Αναδασμού στις κοιλάδες Βουραϊκού και Αροάνιου από την Περιφέρεια - Στα Καλάβρυτα ο Θ.Βασιλόπουλος

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποστηρίζει το καθεστώς του αναδασμού γης, με στόχο την αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, στις περιοχές του Α...



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποστηρίζει το καθεστώς του αναδασμού γης, με στόχο την αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, στις περιοχές του Αροανίου και του Βουραϊκού ποταμού
Αυτήν την περίοδο, η Περιφέρεια ολοκληρώνει, την α’ φάση του  εθελοντικού αναδασμού καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού ενώ,  παράλληλα, διερευνά και το αίτημα της Δημοτικής αρχής και κατοίκων για την έναρξη της επόμενης φάσης του αναδασμού, την επέκταση της διαδικασίας με τις ανταλλαγές γης σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο -στη Δημοτική Ενότητα Καλαβρύτων- και επίσης στην Δ. Ε. Κλειτορίας, σε Τουρλάδα, Λευκάσιο, Λυκούρια, Φίλια και Κρινόφυτα.              

Το πράσινο φως για την επέκταση και τη β΄φάση της ανταλλαγής γεωργικών εκτάσεων, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την στήριξη τόσο της τοπικής γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας, αναμένεται να δώσει ο Αντιπεριφαρειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο οποίος θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, το Σάββατο 17/4, το πρωί στην περιοχή της Κλειτορίας και στην Κέρτεζη Καλαβρύτων.

Η β’ φάση του αναδασμού αφορά σε εθελούσιες ανταλλαγές γης στον Αροάνειο και το Βουραϊκό, εκτάσεως 6,9 χιλ. στρεμμάτων. Το πρόγραμμα, α΄ και β’ φάση, υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας.

Στο πρόγραμμα ανταλλαγών συμμετέχουν 40 παραγωγοί που καλύπτουν το 50% του εθελούσιου αναδασμού ενώ θα υπάρξει και διαδικασία υποχρεωτικού αναδασμού. Στα 4,4 χιλ. στρέμματα της επέκτασης του αναδασμού σε Κλειτορία, Τουρλάδα, Λευκάσιο, Λυκούρια, Φίλια και Κρινόφυτα υπάρχουν εντατικές καλλιέργειες μηδικής και ζωοτροφών που στηρίζουν την κτηνοτροφία στα Καλάβρυτα. Με τα 2,5 χιλ. στρέμματα της επέκτασης του αναδασμού  σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο θα αναζωογονηθεί ο κάμπος του Βουραϊκού που παράγει φράουλες και κηπευτικά όπως μπρόκολο και μαρούλι αλλά και όσπρια μεταξύ των οποίων και τα περίφημα ‘φασόλια Κέρτεζης’.              

Με την ολοκλήρωση μιας σειράς γραφειοκρατικών διαδικασιών (κτηματογράφηση-αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων) τις οποίες υλοποιεί η ΠΔΕ, οριστικοποιείται η μελέτη αναδασμού και προχωρά προς ένταξη, στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027, η μελέτη του αρδευτικού έργου για την παραγωγική διαχείριση των υδάτων στους δύο ποταμούς.

Σχετικό αίτημα προς τον Αντιπεριφαρειάρχη Θεόδωρο Βασιλόπουλο, έχει αποστείλει και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Δουκλιάς, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννης Σαμαρτζόπουλος.

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής       

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.