HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος- Το λάβαρο με τον ελληνικό σταυρό στο φέρετρο (ΒΙΝΤΕΟ)

ε όλες τις τιμές που προσήκουν σε έναν ανώτατο στρατιωτικό και στον σύζυγο της βασίλισσας της Βρετανίας κηδεύεται σήμερα, από το Παρεκκλήσι...

ε όλες τις τιμές που προσήκουν σε έναν ανώτατο στρατιωτικό και στον σύζυγο της βασίλισσας της Βρετανίας κηδεύεται σήμερα, από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή 9 Απριλίου.
Η τελετή με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, αλλά με παρόντες μόνο 30 ανθρώπους λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την πανδημία θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ.
Το φέρετρο του Φίλιππου καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.
Τα αγήματα που αποτίουν τιμές, προέρχονται από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων με τα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρούσε στενούς δεσμούς. Στο Κάστρο του Ουίνδσορ βρίσκονται παρατεταγμένα αγήματα του Βασιλικού Ναυτικού, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), του 4ου Βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας, του Βασιλικού Ιππικού, των Στρατιωτικών Ιπποτών του Ουίνδσορ και η Φρουρά του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.