HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ: Αίτημα στη Στρατιωτική ηγεσία απόδοσης ευθυνών για την υποτίμηση του Ιερού Λαβάρου

Αίτημα, προς την  Στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία,  απόδοσης ευθυνών για την υποτίμηση του Ιερού Λαβάρου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην...




Αίτημα, προς την Στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία, απόδοσης ευθυνών για την υποτίμηση του Ιερού Λαβάρου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, έκανε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση.
Το κείμενο του αιτήματος έχει ως εξής:
 
ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ
Αθήνα 26 Μαρτίου 2021
Αρ. Πρωτ. 2603/21
Προς: 
Υποστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, Διοικητή Σχολής Ευελπίδων
Κοινοποίηση: 
1. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Ν. Παναγιωτόπουλο
2. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ Κ Φλώρο

Υποβολή αιτήματος Διοικητικής Διερεύνησης
Αξιότιμε Κύριε Κωστίδη
Στην χθεσινή επετειακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και  μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα του 1821, την οποία παρακολούθησε όλη η Ελλάδα και Έλληνες σε όλο τον κόσμο, παρέλασε υπό την καθοδήγηση σας στρατιωτικός σχηματισμός με τις σημαίες του Αγώνα του 1821.
Κατά την διέλευση του εν λόγω Τμήματος, συντελέστηκε μία εξαιρετικής σημασίας παρατυπία η οποία δημιουργεί προηγούμενο που παρόμοιό του, στο επίπεδο της Στρατιωτικής Διοίκησης, είναι μάλλον αδύνατο να έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν, δεδομένου ότι ο Ελληνικός Στρατός, αποτελεί το θεματοφύλακα των αξιών και την εγγύηση της τήρησης της Ιεραρχικής Τάξης και για το λόγο αυτό αποτελεί θεσμό που εμπιστεύεται η Ελληνική κοινωνία.
Αναφερόμαστε στην υποτιμητική θέση στην οποία τοποθετήσατε το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των πρωτεπαναστατών Αγωνιστών στην Αγία Λαύρα. Πέραν του γεγονότος ότι χρησιμοποιήθηκε ένα κακέκτυπο του πρωτοτύπου, το τοποθετήσατε τελευταίο από όλες τις σημαίες του Αγώνα, ενώ είναι θεσμοθετημένο να ηγείται της παρελάσεως για την 25η Μαρτίου, φερόμενο υπό αγήματος με στολές της εποχής, που ετησίως γίνεται από τα Σχολεία της χώρας καθώς και σε άλλες παρελάσεις.  
Η ενέργεια που έγινε  στην παρέλαση της οποίας είχατε το γενικό πρόσταγμα, προσβάλει βάναυσα την σημασία του Ιερού αυτού Συμβόλου και αντίκειται στις επίσημα εκπεφρασμένες θέσεις των προϊσταμένων σας, της Ηγεσίας του Στρατού σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις που επισήμως εξέφρασαν πρόσφατα στη λαμπρή εκδήλωση του ΑΠΘ και της ΑΔΙΣΠΟ με αντικείμενο τη στρατιωτική αφήγηση της Επανάστασης
Ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε : «Η πρώτη νίκη των Ελλήνων είναι η πολεμική επιχείρηση, με την οποία οι αγωνιστές πέτυχαν την κατάληψη των Καλαβρύτων ….. »
Και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: «…τα κομβικά σημεία εκείνης της εποχής, αρχής γενομένης βεβαίως, από την ύψωση του Λαβάρου της επανάστασης στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων μέχρι και την συντριβή του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναβαρίνο……»
Κύριε Διοικητά, 
Επειδή το ανοσιούργημα που συντελέστηκε δεν θα πρέπει να επαναληφθεί και να επιβεβαιωθεί ότι ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί πυλώνα στήριξης των πραγματικών ιδανικών, της αξιοπιστίας και της Τάξεως που απαιτεί το στράτευμα, παρακαλούμε να ενεργήσετε έρευνα και να απαιτήσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις από όποιον ήταν υπεύθυνος για την απαράδεκτη αυτή υποτίμηση του Ιερού Συμβόλου του Αγώνα του 1821 και κυρίως να δοθούν οι απαραίτητες εντολές, ώστε να μην επαναληφθεί η απαράδεκτη αυτή ενέργεια.
Το παρόν Κοινοποιείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ Κ Φλώρο, για γνώση τους και τυχόν δικές τους ενέργειες.
Θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε επί των αποτελεσμάτων της έρευνάς σας.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης 
Η Γενική Γραμματέας Αρετή Πράγια


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.