HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τιμής Ένεκεν στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Tο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS , και η εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων» , με το δυναμικό του σε θέση μάχης για την άμεση και σωστή ενημέρωση, κατάφερε και ...



Tο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, και η εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων», με το δυναμικό του σε θέση μάχης για την άμεση και σωστή ενημέρωση, κατάφερε και αυτή την Κυριακή 21/3/2021, παρά τις δυσχέρειες που προκαλεί η πανδημία, να καλύψει πλήρως τις ιστορικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων. Μεταφέροντας με συνεχείς συνδέσεις, τις ανταποκρίσεις της ομάδας των συνεργατών μας και live streaming από Καλάβρυτα και Αγ. Λαύρα τα όσα οι αγαπητοί συμπολίτες αλλά και Καλαβρυτινοί όπου γης στερήθηκαν, εξ αιτίας της απόστασης και κυρίως των περιορισμών της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος των Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος τιμώντας στο πρόσωπο του επικεφαλής της ομάδας μας, το δημοσιογράφο Νίκο Κυριαζή, του προσέφερε σήμερα Δευτέρα 22/3/ το αναμνηστικό επετειακό Μετάλλιο, το πρωτότυπο του οποίου κατασκευάστηκε το 1836  και ανατύπωσε από το πρωτότυπο που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ο Δήμος Καλαβρύτων ως το μετάλλιο εθιμοτυπίας για την επέτειο των 200 χρόνων του Δήμου.  To μετάλλιο κόπηκε με την ευκαιρία του γάμου του βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας και εικονίζεται η θρυλική σκηνή, με τον Π.Π.Γερμανό να κρατά σημαία και σταυρό και δύο αγωνιστές σε κίνηση ορκωμοσίας ή χαιρετισμού. Φέρει την επιγραφή «ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΩ ΑΥΤΟΝ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 25 ΜΑΡΤ. 1821». 

Η άλλη όψη του μεταλλίου εικονίζει τον Γερμανό σε προφίλ χωρίς κάλυμμα κεφαλής. Σχεδιάστηκε από τον Γερμανό χαράκτη Konrad von Lange (1809-1856, μαθητής του C. Voigt) ο οποίος ήλθε στην Ελλάδα το 1834 και εργάστηκε στο Νομισματοκοπείο Αθηνών έως το 1840.
Η επιβράβευση αυτή και η προτίμηση,
καθημερινά, δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων που εκφράστηκε με ρεκόρ αναγνωσιμότητας για περίοδο επετειακών εκδηλώσεων, από την περασμένη Τρίτη 16 του μηνός, παραμονή της εορτής του Πολιούχου Αγ. Αλεξίου έως και την Κυριακή 21 Μαρτίου, μας δίνει δύναμη, για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τόσο με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του Αγώνα όσο και με την παρουσίαση των γεγονότων στον εμβληματικό για τους αγώνες και τις μαρτυρίες του, τόπο μας, όπως και κάθε καλαβρυτινό γεγονός που καλύπτουμε εδώ και μια δεκαετία.  
Να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από τον Νίκο Κυριαζή και βίντεο και φωτογραφίες από του Ανδρέα Μεσσήνη και Κλεομένη Κουφαλιώτη, με την γραμματειακή υποστήριξη της Γεωργίας Παλληκάρη.  
Η ομάδα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - NEWS ευχαριστεί τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και τους απανταχού Καλαβρυτινούς και φίλους των Καλαβρύτων για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, δεσμευόμενοι οτι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, αμεροληψία, αντικειμενικότητα, ήθος και ποιότητα.                    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.