HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στη μονάδα των αδελφών Βραχλιώτη στα Καλάβρυτα

Μία σημαντική αλλά και ιδιαίτερα παραγωγική επίσκεψη στην πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα «Κτήμα Σκεπαστό» που διατηρούν στην ομώνυμη περιοχή ...



Μία σημαντική αλλά και ιδιαίτερα παραγωγική επίσκεψη στην πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα «Κτήμα Σκεπαστό» που διατηρούν στην ομώνυμη περιοχή των Καλαβρύτων οι αδελφοί Μάκης και Γιάννης Βραχλιώτης, έκανε την Κυριακή 21/3 η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Χριστίνα Αλεξοπούλου με την ευκαιρία της παρουσίας της στα Καλάβρυτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης.
Η βουλευτής είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη και τη λειτουργία αυτής της πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας και την επισκέφτηκε ως μια χαρακτηριστική περίπτωση δραστηριότητας του πρωτογενή τομέα ιδιαίτερα διαδεδομένης στην περιοχή και πολύ σημαντικής για την τοπική οικονομία.
Η Χ. Αλεξοπούλου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι και να συζητήσει με δύο νεαρούς, φιλόδοξους και απαιτητικούς με την ίδια τους τη δουλειά κτηνοτρόφους, τον τρόπο που έχουν οργανώσει τη δραστηριότητά τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου σε σχέση με την εφαρμογή των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και τα Προγράμματα της ένταξης νέων αγροτών στην παραγωγή.
Η Βουλευτής ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά για τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης της μονάδας με την ελεγχόμενη διατροφή και αναπαραγωγή χωρίς αιμομιξίες, το τρις ημερησίως άρμεγμα, τη συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και τη συνεχή παρακολούθηση της μονάδας από ειδικευμένο ζωοτέχνη και κτηνίατρο.
Επειδή δε τα ζητήματα που ετέθησαν αφορούν ολόκληρο τον κτηνοτροφικό τομέα που αποτελεί βασικό παραγωγικό και οικονομικό κλάδο της περιοχής, η βουλευτής υποσχέθηκε να τα μεταβιβάσει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.