HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Χρήστο Μπίρμπα

Εθνική εορτή σήμερα και στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ....



Εθνική εορτή σήμερα και στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου (δείτε ΕΔΩ).

Κατα την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων και Εφημέριο του Σκεπαστού π. Χρήστο Μπίρμπα. Ο Μητροπολίτης μας με αυτό τον τρόπο, επιβράβευσε τον πατέρα Χρήστο εξάροντας την επιμέλεια, την εκκλησιαστική του αρτιότητα και την ενοριακή του αφοσίωση.

Πρωτοπρεσβύτερος στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οφφίκιο που αποδίδεται σε έγγαμο μόνο κληρικό που φέρει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Είναι ο ανώτερος βαθμός στον οποίο μπορεί να φτάσει έγγαμος κληρικός. Διακρίνεται από τον πρεσβύτερο, καθώς φοράει επιγονάτιο και σταυρό. Ευρίσκεται μετά τον Πρεσβύτερο και πριν από τον Πρωθιερέα. Ξεχωρίζει για την έντονη ποιμαντική του δραστηριότητα στις ενορίες με έμφαση στο κοινωνικό έργο, την ιερά εξομολόγηση, τις ομιλίες, τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, την εμψύχωση της νεολαίας και τη λειτουργική ζωή.

Του ευχόμαστε πάντα Άξιος

ΣΗΜ: Οι πρώτες φωτογραφίες του π. Χρήστου, Σταυροφόρος πλέον, από τις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.