HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΑΛΕΞΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

]Κεκλεισμένων των θυρών η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε τον Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού, όπου φυλάσσεται η κάρ...



]Κεκλεισμένων των θυρών η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε τον Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού, όπου φυλάσσεται η κάρα του (δωρεά στη μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου. (Δείτε εικόνες και βίντεο από την Ιερά Αγρυπνία στην Αγία Λαύρα ΕΔΩ)

Με αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, χθες βράδυ τελέσθηκε αγρυπνία, κεκλεισμένων των θυρών παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ.Ιερωνύμου. 

Σήμερα ανήμερα της εορτής, η κάρα του Αγίου μεταφέρθηκε από το ιερό μοναστήρι, όπου την υποδέχθηκε η Δημοτική αρχή και τμήμα φουστανελοφόρων στην αρχή του πεζόδρομου και από εκεί με πομπή έφτασε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, παρουσία του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτη και του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων κ. Ζησιμόπουλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Κάρα του Αγίου με αυτοκίνητο και συνοδεία περιπολικού πέρασε συμβολικά από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως των Καλαβρύτων

Ευχή όλων μας ο Άγιος Αλέξιος, πολιούχος και προστάτης των Καλαβρύτων να προστατεύει όλους μας και να τελειώσει γρήγορα αυτήν την παγκόσμια περιπέτεια, ανώδυνα και ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.