HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"ΕΜΕΙΣ" ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Καλάβρυτα, τέλος Μαρτίου, Σάββατο πρωί, ερημιά, μια ανέλπιστα ηλιόλουστη μέρα σε μια μουντή εποχή, ξυπνάς με κούραση, έχεις βαρεθεί, ανοίγει...




Καλάβρυτα, τέλος Μαρτίου, Σάββατο πρωί, ερημιά, μια ανέλπιστα ηλιόλουστη μέρα σε μια μουντή εποχή, ξυπνάς με κούραση, έχεις βαρεθεί, ανοίγεις μηχανικά την τηλεόραση, καταλαβαίνεις γρήγορα το λάθος σου και  την ξανακλείνεις. Βγαίνεις μια βόλτα, ανηφορίζεις τον πεζόδρομο, ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν, χαιρετάς τους συμπολίτες σου προσπαθώντας να μαντέψεις τα  συναισθήματα που κρύβονται πίσω από χειρουργικές μάσκες. Ανηφορίζεις τον πεζόδρομο. Ξάφνου κάποιοι νέοι σε πλησιάζουν χαρούμενα και σου προσφέρουν ένα βολβό γλαδιόλας μέσα σε έναν περιποιημένο φάκελο. Τον παίρνεις στα χέρια σου με ένα ευχάριστο μούδιασμα απ την έκπληξη και διαβάζεις το κείμενο που τον συνοδεύει:
«Γεια σου,
Στα χέρια σου κρατάς έναν μικρό βολβό. Αν τον αφήσεις μέσα σε αυτόν τον φάκελο, θα παραμείνει απλά ένας βολβός. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο και τον φυτέψεις, με λίγη φροντίδα θα γίνει ένα όμορφο λουλούδι, μια γλαδιόλα.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας χαρίσματα και ιδιότητες σαν τέτοιους μικρούς βολβούς. Χρειάζεται μόνο απόφαση, δράση, λίγη φροντίδα, το κατάλληλο χώμα και νερό για ν’ανθίσουν.
Ένα λουλούδι είναι όμορφο από μόνο του, μια ανθοδέσμη επίσης. Τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται όμως με έναν ολάνθιστο κήπο.
«Εμείς» σήμερα ξεκινάμε ν ανθίζουμε μαζί, ο ένας με τον άλλον, ο ένας δίπλα στον άλλον, με αλληλεγγύη, ενδιαφέρον για τον τόπο και τον τρόπο που ζούμε, αγάπη και φροντίδα για την φύση και την πόλη μας. Μη πάει ο νους σου στο κακό, δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε ζητάμε κάτι, πολίτες των Καλαβρύτων σαν κι εσένα είμαστε, που αποφασίσαμε να δράσουμε εθελοντικά, να καλλιεργήσουμε, να καλλιεργηθούμε, να γίνουμε όλοι μαζί σε αυτή τη  μουντή εποχή ένας όμορφος κήπος…»
Τι να ‘ναι όλο αυτό άραγε; Πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσεις βρίσκεσαι μπροστά σε μια νέα έκπληξη. Ψηλά στον πεζόδρομο, δίπλα σε τρεχούμενα νερά που κυλούν κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στέκει, μια όμορφη Βιβλιοθήκη.
Κοντοστέκεσαι… βλέπεις ανθρώπους να φέρνουν τα βιβλία τους εκεί για να τα αφήσουν, κάποιους άλλους να ξεφυλλίζουν ένα βιβλίο που μόλις δανείστηκαν. Πλησιάζεις, παρατηρείς την μικρή κουκλίστικη πράσινη βιβλιοθήκη να σε καλεί: «Δανείσου ή/και πρόσφερε ένα βιβλίο» διαβάζεις στο πορτάκι της καθώς το ανοίγεις να χαζέψεις τους τίτλους των βιβλίων.  Παρά το μικρό της μέγεθος η βιβλιοθήκη αυτή κρύβει τόσο ενδιαφέροντα βιβλία! Ένα μικρό κείμενο στο βάθος της σε ενημερώνει:



Η πρώτη υπαίθρια ελεύθερη βιβλιοθήκη της πόλης μας είναι πλέον γεγονός.
«Μια βιβλιοθήκη για όλους εμάς…
Αυτή η βιβλιοθήκη γεννήθηκε από την ανάγκη να μοιραστούμε.

Το βιβλίο είναι το πιο απλό μέσο για να ταξιδέψουμε στα πιο μακρινά μέρη, να μπούμε στα παπούτσια ανθρώπων που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, να μάθουμε νέες ιδέες…
Γίνε και εσύ μέρος όλου αυτού…

 
Δανείσου ένα βιβλίο, απόλαυσε το και επίστρεψε το για να συνεχίσει το ταξίδι του
Αν θέλεις μπορείς και εσύ να προσφέρεις ένα βιβλίο σε αυτή τη βιβλιοθήκη και να βάλεις το λιθαράκι σου.»
Αναζητάς την υπογραφή όλων αυτών. Ποιοι να ‘ναι άραγε;
«Εμείς» σου απαντούν όλα, ο βολβός, η βιβλιοθήκη, όσοι τα κατασκεύασαν, όσοι τα μοίρασαν, οι άνθρωποι που δανείστηκαν ένα βιβλίο, οι άνθρωποι που έφεραν ένα βιβλίο, όσοι φύτεψαν τον βολβό με προσμονή για το χρώμα του λουλουδιού που θ’ανθίσει, όλοι όσοι συντέλεσαν να συμβεί.
Ανοίγεις την σελίδα που βλέπεις γραμμένη παντού https://emeisask.wordpress.com/
ΕΜΕΙΣ – Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Καλαβρύτων
Διαβάζεις τις απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα:
Τι είμαστε;
Ποιοι είμαστε;
Τι είναι Αυτοοργάνωση;
Τι είναι συλλογικότητα;
Τις ανησυχίες, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του «Εμείς».
Τις αρχές που το καθορίζουν.
Σου λύνονται απορίες, σου γεννιούνται άλλες…
Σήμερα Κυριακή 7μμ στην ανοιχτή μας διαδικτυακή συνέλευση στο https://meet.jit.si/Emeis_A.S.K  θα συνομιλήσουμε και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τις απορίες σου σχετικά με όλη αυτή την προσπάθεια.
Το «Εμείς» είναι ένα ψηφιδωτό από πολλές διαφορετικές ατομικότητες. Μην ψάχνεις τα πρόσωπα πίσω απ’το «Εμείς»,  γίνε κι εσύ μέρος αυτής της όμορφης ζωγραφιάς…
Καλή αντάμωση!





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.