HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης Λογοτέχνης, Συγγραφέας & Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλ...



Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης Λογοτέχνης, Συγγραφέας & Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων
    
Το θέμα του ανοσιουργήματος της αποκαθήλωσης του ιερού Λαβάρου- από την πρώτη θέση-που συντελέστηκε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα συνεχίζει να απασχολεί και να πληγώνει την Καλαβρυτινή κοινωνία και όχι μόνο. Τόσες μέρες πέρασαν, χωρίς κανένας υπεύθυνος να έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής. Επικρατεί γύρω μας μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα με  μια περίεργη αφωνία, από πολλούς άλλοτε λαλίστατους συμπατριώτες και συν- Έλληνες, τόσο απ’ την επίσημη πολιτεία αλλά και από τους υπεύθυνους  Καλαβρυτινούς φορείς και αρχές του τόπου μας.
Η κοινωνία βοά γι’ αυτές τις δίχως σταματημό εκπτώσεις των ηθών και αξιών της πατρίδας μας και αναρωτιέται που θα οδηγηθούμε ακόμα;


ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ
    Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μου, περί της αποκαθηλώσεως του ιερού Λαβάρου της Άγιας Λαύρας παρουσιάζω σήμερα ένα σημαντικό στοιχείο, ένα πολύτιμο τεκμήριο της αξίας του Λαβάρου. Το στοιχείο αυτό το  αποθησαύρισα απ’ το μνημειώδες πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων λόγιου μοναχού Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου, «ΦΩΤΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ 1821, Ιστορικόν Λεύκωμα επί τη Διακοσιετηρίδι» ( σελ. 78 ), την οποία και παραθέτω εδώ.



  Σε έγγραφό του λοιπόν το Υπουργείου  Παιδείας του έτους 1895, ονομάζει το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας Εθνικό Κειμήλιο, όπως και είναι. Τονίζει δε πως τούτο ανήκει σε όλο το Έθνος.
   Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αποσιωπηθεί αυτό το ανοσιούργημα της αποκαθήλωσης του Λαβάρου που συντελέστηκε. Δεν μπορούν οι Έλληνες να το ξεχάσουν. Εκπτώσεις στην πατρίδα και στα σύμβολά της δεν δεχόμαστε. Θα περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.