HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!

Σήμερα, από την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα διαχέεται σε όλη την Ελλάδα , τον απόδημο Ελληνισμό και σε κάθε γωνιά της γης, το μήνυμα της Ελε...


Σήμερα, από την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα διαχέεται σε όλη την Ελλάδα , τον απόδημο Ελληνισμό και σε κάθε γωνιά της γης, το μήνυμα της Ελευθερίας και της έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, ενάντια στον τουρκικό ζυγό, πριν από 200 χρόνια! Μια χρονιά επετειακή για της χώρα μας. Σήμερα υψώνουμε το λάβαρο της Ελευθερίας, το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του Ναού, την πρώτη, σημαία του ελληνικού έθνους που  βρίσκεται μαζί με τα όπλα των αγωνιστών του 1821 στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας,  με το οποίο όρκισε τους αγωνιστές ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα και φωνάζουμε δυνατά: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ! 

Σήμερα, τιμάμε τους Έλληνες αγωνιστές και τις Ελληνίδες αγωνίστριες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τιμάμε, όμως, και όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία, όσους παρέχουν αδιαλείπτως υπηρεσίες φροντίδας στους άρρωστους συνανθρώπους μας, που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης.  Συντασσόμαστε, ακόμα, με όσους Μένουν Σπίτι, συμβάλλοντας και συνεχίζοντας με το δικό τους τρόπο να ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε αυτόν τον αόρατο πόλεμο στον οποίο βρίσκεται η χώρα μας, και που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο! 

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων, τα μέλη και οι μαθητές μας, εύχονται σε όλον το κόσμο, στους Καλαβρυτινούς όπου γης, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία! Ας είναι η μάχη με την πανδημία μια ομαδική μάχη για τον τόπο και την πατρίδα μας, μια μάχη που θα μας βγάλει κερδισμένους. Μια μάχη που θα αποδείξει πως, όταν προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε συλλογικά, ενωμένοι, για έναν ανώτερο σκοπό, με γνώμονα πάντοτε το κοινό υπέρτατο αγαθό, παραμερίζοντας τον ατομισμό και τα εγωιστικά συμφέροντα, τότε και μόνο τότε, μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά, μια αγκαλιά και να πετύχουμε, να κερδίσουμε γιατί όπως αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας για την ελευθερία, μας μετέδωσαν πολύ ηχηρά το μήνυμα, ότι ακόμα και αν το σώμα είναι πολιορκημένο όπως σήμερα, το πνεύμα και η ψυχή παραμένει ελεύθερη και αδούλωτη.

Φέτος θα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους τους Καλαβρυτινούς και για όλους τους Έλληνες όπως και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων, καθώς θα συμμετείχε στον εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, σε Καλάβρυτα και Αγία Λαύρα και θα ύψωνε με περηφάνια για πρώτη φορά το λάβαρό του! Το Λάβαρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων. 

Ας είναι η τελευταία χρονιά που θα γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο από μακριά και δεν θα μπορούμε να πάμε στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, να βαδίσουμε όλοι μαζί τον δρόμο της Ιστορίας και να αναβιώσουμε με δέος τα γεγονότα εκείνων των ημερών, να ακούσουμε τα λόγια των αγωνιστών μας,  μαζί με τόσο πλήθος κόσμου από οποιαδήποτε γωνιά της γης που έρχεται στον ιερό αυτό τόπο για να γιορτάσει μαζί μας. Και να φωνάξει μαζί μας Ζήτω το Έθνος, Ζήτω τα Καλάβρυτα, Ζήτω η Ελευθερία! 

Με την ευχή να ξεπεράσουμε γρήγορα και να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη ζωής που δίνουμε έως σήμερα, προσμένουμε, με μεγάλη συγκίνηση το φετινό καλοκαίρι, με την ευχή να πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις του 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Για να ενωθούμε όλοι μαζί και να υψώσουμε, με τη σειρά μας, το δικό μας λάβαρο, βαδίζοντας, περήφανοι, στο δρόμο της Ελευθερίας, που μας έδειξαν οι αγωνιστές του 1821 στα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα.   

Για το ΔΣ 
Η πρόεδρος 
Χρύσα Παπαδάτου

(φωτο από παλαιότερες εκδηλώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.