Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πιστός στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης ο θεατρικός όμιλος "Πάνος Μίχος"

Συνεχίζοντας την επι δεκαετιών αναβίωση των ιστορικών γεγονότων του 1821 και της ορκωμοσίας των αγωνιστών στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας ...



Συνεχίζοντας την επι δεκαετιών αναβίωση των ιστορικών γεγονότων του 1821 και της ορκωμοσίας των αγωνιστών στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, ο θεατρικός όμιλος "Πάνος Μίχος", εντατικά το τελευταίο διάστημα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, κάνει πρόβες για την πραγματοποίηση του δρώμενου της ορκωμοσίας.

Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά, αφού δεν θα γίνει παρουσία κόσμου και την 25η Μαρτίου όπως είθισται. Θα γίνει παραμονή το βράδυ της εορτής του Αγίου Αλεξίου, στις 16 δηλαδή, Μαρτίου, όπως και τότε. Η αναπαράσταση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και όπως όλα δείχνουν θα είναι εντυπωσιακή. 

Θα ακολουθήσει Αγρυπνία στην Ιερά Μονή κεκλεισμένων των θυρών και το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξίου, η κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στο ιστορικό μας Μοναστήρι, συνοδεία του καθηγουμένου της Μονής γέροντος Ευσεβίου και  τεσσάρων φουστανελοφόρων, θα έρθει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, όπου και θα τελεστεί Δοξολογία, κεκλεισμένων των θυρών.

Χθες το απόγευμα στο χώρο της Μονής όπου πραγματοποιούνται οι πρόβες, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής. Ο Ηγούμενος Ευσέβιος και ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησαν τα μέλη του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος", για την προσφορά τους σε αυτήν την προσπάθεια που διατηρεί την μνήμη άσβεστη, τονίζοντας ιδιαίτερα φέτος, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, θα αποτελέσει μια ανάταση στις ψυχές όλων των δοκιμαζομένων Ελλήνων . Ο κ. Νασιώτης έχει αναλάβει τα τεστ κορωνοϊού στα μέλη της ομάδας. 

Να σημειώσουμε οτι το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα καλύψει όλες τις εκδηλώσεις με ζωντανές συνδέσεις και πλούσιο ρεπορτάζ.

για το kalavrytanews.com
Νίκος Κυριαζής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.