HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: "Ελευθερίας Πορεία" 200 χρόνια μετά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με την συμμετοχή μικρής αντιπροσωπείας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, πραγματοπο...



Με την συμμετοχή μικρής αντιπροσωπείας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Μαρτίου, συμβολικά, η "Ελευθερία Πορείας", από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, έως την πλατεία των Καλαβρύτων.

Η "Ελευθερία Πορείας" δεν πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονία λόγω πανδημίας και είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από το 1999 και κανονικά είναι μια διαδρομή μαθητών από την Αγία Λαύρα έως την Πάτρα με την συμμετοχή μαθητών από τα Καλάβρυτα, την Ερυμάνθεια και την Πάτρα.  Είναι μια συμβολική δαφνοδρομία τιμής και μνήμης, σαν αυτή που ακολούθησαν, πριν από 200 χρόνια, οι Αγωνιστές, μετά την ορκωμοσία τους, από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, στην Αγία Λαύρα.

Φέτος η αντιπροσωπεία των μαθητών παρέλαβε το δάφνινο στεφάνι από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, πατέρα Ευσέβιο και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο. Για την πραγμάτωση της συμβολική εκδήλωσης, συνέβαλε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζόβολος και συνέδραμε το ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Τα παιδιά έφτασαν στην πλατεία των Καλαβρύτων όπου κατέθεσαν το στεφάνι στο Ηρώο και έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

Στο τέλος της λιτής εκδήλωσης ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικά στα παιδιά και το αναμνηστικό επετειακό Μετάλλιο στην σχολική κοινότητα και στο ΕΚΑΒ, το πρωτότυπο του οποίου κατασκευάστηκε το 1836  και ανατύπωσε από το πρωτότυπο που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ο Δήμος Καλαβρύτων ως το μετάλλιο εθιμοτυπίας για την επέτειο των 200 χρόνων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας, ευχόμενος του χρόνου να έχουμε απαλλαγή από την μάστιγα της πανδημίας και να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των Καλαβρύτων, σε αυτή την συμβολική δαφνοδρομία τιμής και μνήμης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.