Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σία Αναγνωστοπούλου: «Με λογισμό και γνώση να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα πανεπιστήμια μας και τη νέα γενιά»

Η Σία Αναγνωστοπούλου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σ/ν του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Εισαγωγή...


Η Σία Αναγνωστοπούλου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σ/ν του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».
«Με λογισμό και γνώση να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα πανεπιστήμια μας και τη νέα γενιά»
Αναλυτικά η ομιλία:
«Καταρχάς από αυτό το βήμα της Βουλής θέλω να χαιρετήσω την επιτυχία των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Στις 28/1 δημοσιεύτηκε η διεθνής κατάταξη των πανεπιστημίων. Ανάμεσα στα 12.000 πανεπιστήμια που πήραν κατάταξη, το ΕΚΠΑ είναι στην 180η θέση. Ανέβηκε 53 θέσεις από πέρσι. Το ΑΠΘ είναι στην 205η και ακολουθούν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτά είναι τα «άντρα ανομίας και παρανομίας». Μέσα σε αυτό τον χρόνο –όπου για τον κ. Χρυσοχοίδη και την κ. Κεραμέως μέσα στα πανεπιστήμια υπάρχουν φυτείες, όπλα και τόσες άλλες ανομίες και παρανομίες- αυτά τα πανεπιστήμια που κρίθηκαν με πολλαπλά κριτήρια, ανάμεσα στα οποία είναι η ερευνητική δραστηριότητά τους, οι φοιτητές και οι καθηγητές τους, κατέλαβαν αυτές τις θέσεις. Ξέρετε που βρέθηκαν κάποια από τα ιδιωτικά ελληνικά κολλέγια; Κάτω από την 13.000η θέση και πολύ κάτω από την 20000η. 
Όταν σε μία Βουλή εμφανίζεται η υπουργός Παιδείας μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όταν μία μεταρρύθμιση για την εκπαίδευση έρχεται χέρι χέρι με την καταστολή, δεν έχουμε μεταρρύθμιση, έχουμε σκληρή αντιμεταρρύθμιση. Όλοι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, όλα τα όργανα των πανεπιστημίων, όλος ο φοιτητικός κόσμος –πλην ΔΑΠ-, όλοι οι ξένοι καθηγητές της Ευρώπης από τα μεγάλα ξένα πανεπιστήμια αλλά και έλληνες καθηγητές που διαπρέπουν στην Εσπερία, όλοι είναι κατά της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Είναι ψοφοδεείς; Έτσι γράφουν διάφορα παπαγαλάκια. Είναι ντροπή γι αυτή τη χώρα, οι δημοσιογράφοι να γράφουν για τους πανεπιστημιακούς δασκάλους αποκαλώντας τους φοβισμένα ανθρωπάκια.  Το είπε και ο κ. Συρίγος. Όχι, ούτε ψοφοδεείς είναι, ούτε φοβούνται. Έχουν βαθειά συνείδηση του ρόλου τους , σε όποια κομματική και πολιτική παράταξη και αν ανήκουν.  Και ποιος είναι ο ρόλος τους; Σε ελεύθερους ανθρώπους όπως είναι οι πανεπιστημιακοί, εμπιστεύεσαι ελεύθερους ανθρώπους. Και αυτή την αποστολή τους πρέπει να την εκπληρώσουν. Και δεν διαμορφώνεται εύκολα ένας ελεύθερος άνθρωπος, για να διαμορφωθεί χρειάζεται η ελευθερία διακίνησης ιδεών, προσώπων κλπ.  
Ήρθε σήμερα η κ. Κεραμέως και μας περιέγραψε ένα πανεπιστήμιο μαύρο, με παρανομίες και παθογένειες οι οποίες υπάρχουν χρόνια και πρέπει να διορθωθούν. Θα σας μιλήσω για τις παθογένειες του ελληνικού πανεπιστημίου, ως πανεπιστημιακός αυτών των πανεπιστημίων και είναι η μεγάλη μου τιμή και αυτή τη μεγάλη τιμή θέλω να τη φέρω σε όλη μου τη ζωή. Παθογένειες κ. Κεραμέως είναι ότι έχουμε φοιτητικές εστίες που δεν έχουν πυρασφάλεια. Δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για τις φοιτητικές εστίες. Έχουμε πανεπιστήμια με παθογένειες επί μία δεκαετία –αν εξαιρέσει κανείς τον τεράστιο κόπο που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- χωρίς διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό. Δεν έχετε κάνει καμία πρόσληψη παρά μόνο αυτές που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε βάλει στον κρατικό προϋπολογισμό. Θέλετε να μιλήσουμε για τις υποδομές των πανεπιστημίων; Που και εκεί προσπαθήσαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε ότι μπορούσαμε. Δεν κάνατε τίποτα, αντί να είναι η προτεραιότητά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.