HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΟΠΟΤΟ: Φωτογραφικό οδοιπορικό στο κεφαλοχώρι των Καλαβρύτων

Ένα από τα πιό γραφικά χωριά των Καλαβρύτων, με πλούσια ιστορία, ένα πάλαι ποτέ μεγάλο εμπορικό κέντρο στην ορεινή Αχαΐα, με υπηρεσίες, σχολ...



Ένα από τα πιό γραφικά χωριά των Καλαβρύτων, με πλούσια ιστορία, ένα πάλαι ποτέ μεγάλο εμπορικό κέντρο στην ορεινή Αχαΐα, με υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα είναι η Αροανία ή Σοποτό που βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων. 
Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 930 μέτρα, στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης, που είναι παραφυάδα της οροσειράς του Ερύμανθου. Η Αροανία η Σοποτό, είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς Είναι ένα χωριό περιτριγυρισμένο από όμορφη φύση και πλούσια βλάστηση, ανάμεσα σε δάση από έλατα και άλλα πολλά δέντρα.
Ο επισκέπτης εδώ έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε γραφικά δρομάκια, ανάμεσα σε πολύ πράσινο, να απολαύσει καθαρό αέρα και να μαγευτεί από τους ήχους και την μοναδική ομορφία της φύσης. Είναι ένας προορισμός που ξεπερνά τις προσδοκίες μας, ένα χωριό που κάθε επισκέπτης βρίσκει πολλούς λόγους να το αγαπήσει

Η αρχική ονομασία του χωριού –Σοποτό- πιστεύετε ότι αυτή είναι σλαβικής προέλευσης, κάτι άλλωστε που ενισχύεται από το γεγονός ότι σοπότ στη σερβοκροατική γλώσσα σημαίνει πτώση υδάτων, και το χωριό φημίζεται για την πληθώρα καθώς και την ποιότητα των πηγών του. Το 1928 το χωριό μετονομάστηκε σε Άγιος Παύλος, τιμώντας τον από εκεί καταγόμενο νεομάρτυρα Παύλο. Το 1930, με παραίνεση του ιστοριοδίφη Γ. Παπανδρέου, το χωριό λαμβάνει την σημερινή του ονομασία – Αροανία (που είναι και η ονομασία του νεοσύστατου Δήμου) από τον παρακείμενο χείμαρρο του Χελμού. Η ονομασία Αροανία παράγεται από τη λέξη Άορνος, που για τους αρχαίους έλληνες σήμαινε τον Άδη ( α-ορνος, ο τόπος δηλαδή που δεν κατοικείται ούτε από τα πουλιά), υποδηλώνοντας έτσι το δέος που τους προκαλούσαν οι υψηλές κορυφές των Αροάνιων.

φωτογραφίες Νίκος Κυριαζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.