Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χρυσοχοΐδης: Δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού - Ξεχάστε το καρναβάλι

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στην πόλη ...

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στην πόλη της Πάτρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.
Όπως επισήμανε ο υπουργός, «δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα κλάστερς», προσθέτοντας: «Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές «για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα» και συμπλήρωσε: «Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια».
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι «γίνονται πια κανονικά και συστηματικά» και απευθυνόμενος προς τους πολίτες σημείωσε: «Κάντε κουράγιο μέχρις ότου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού των ευάλωτων και των ηλικιωμένων ανθρώπων».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το καρναβάλι, τόνισε ότι «είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες», ενώ προανήγγειλε νέα επίσκεψη στην Πάτρα, για να ανακοινώσει, όπως είπε, «τις θετικές εξελίξεις για το νέο αστυνομικό μέγαρο».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη της Πάτρας και στην Αχαΐα. Έχω την αίσθηση, αλλά και την πεποίθηση ότι οι επόμενες κινήσεις, που συντεταγμένα θα ληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τους υγειονομικές υπηρεσίες θα συντείνουν στο να έχουμε μία αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.