Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Παύλος Σατολιάς σε τηλεδιάσκεψη με το Πρωθυπουργό - Κάλεσμα να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα και τον Συνεταιρισμό

Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πραγματοποι...



Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη για την πρώτη παρουσίαση των 14 θεσμικών φορέων που θα συμμετάσχουν στο Forum «Η Ελλάδα το 2040», το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς, ως ένας εκ των θεσμικών φορέων.
Στόχος του Forum «Η Ελλάδα το 2040», είναι να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας σε βάθος εικοσαετίας. Οι 14 φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες, θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου.
Κάθε φορέας παρουσίασε συνοπτικά τη θεματολογία που θα απασχολήσει τις αρμόδιες ομάδες εργασίας και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το έργο τους.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την μέχρι σήμερα συνεργασία αλλά και για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση συμμετοχής ως ένας εκ των θεσμικών φορέων της χώρας στις εργασίες του Forum, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάδειξης της δυναμικής του αγροτικού τομέα τις επόμενες δύο δεκαετίες. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο κ. Σατολιάς, τους απεύθυνε κάλεσμα να επισκεφθεί "τον τόπο που ξεκίνησε η επανάσταση του 21" όπως χαρακτηριστικά τόνισε, συμπληρώνοντας με την πρόσκληση να επισκεφθεί και τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, αφού όπως επισήμανε "ο συνεργατισμός και ο πρωτογενής τομέας είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης" 
Στο Forum «Η Ελλάδα το 2040», η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με την συμμετοχή της θα επιχειρήσει να κάνει μια καταγραφή των μεγάλων ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια, αλλά και να καταθέσει προτάσεις για τη σύνταξη ενός στρατηγικού κειμένου για την ελληνική Γεωργία με το βλέμμα στο 2040, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην Λευκή Βίβλο.
«Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας θα είναι εξαιρετικό και μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους αγρότες του σήμερα», τόνισε ο Π. Σατολιάς.

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές»
«Να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, πέρα και πάνω από τους περιορισμούς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα πλαίσια των βραχυπρόθεσμων πολιτικών πρωτοβουλιών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν με διορατικότητα στη σύνθεση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για το μέλλον της χώρας.
«Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές», επισήμανε, «από το να προβληματιστούμε ειλικρινά για αυτές τις νέες τάσεις αλλά και για τα πολύ σημαντικά ηθικά και πολιτικά διλήμματα που οι σημαντικές αυτές εξελίξεις θα μας υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουμε».
«Μέσα από το Forum, λοιπόν, με τη συμμετοχή των 14 θεσμικών φορέων, που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, θα συνταχθεί μία Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια. Τι περιμένουμε από τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον. Τι τομές χρειάζονται, τι προτάσεις για βελτίωση, συνεκτιμώντας τη διεθνή πραγματικότητα, τις δυνατότητες αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχουμε», σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
«Θα κληθείτε να συμπληρώσετε το παζλ της σημερινής Ελλάδας. Να περιγράψετε τον δρόμο για το αύριο. Εκμεταλλευόμαστε -εντός εισαγωγικών- την τεράστια πείρα σας να προετοιμαστείτε να παρουσιάσετε προτάσεις ή ακόμα και τομές για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την πορεία μας τα επόμενα 20 χρόνια. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, είμαστε δίπλα σας οργανωτικά, το γνωρίζετε, και επενδύουμε σε αυτή σας τη συνεργασία», προσέθεσε, απευθυνόμενη στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων επισημάνθηκαν η ανάγκη αξιοποίησης νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, η σημασία της στροφής προς την «πράσινη» ανάπτυξη και θίχτηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι εργασιακές σχέσεις με δεδομένες και τις τεχνολογικές εξελίξεις και η διαγενεακή αλληλεγγύη.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, ο Πρύτανης της Συνόδου Ελληνικών ΑΕΙ Σπύρος Κίντζιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννης Παναγόπουλος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος Γιώτα Παπαρίδου, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χατζηνικολάου και ο
Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Αλέξανδρος Χατζόπουλος. Στους φορείς περιλαμβάνεται επίσης η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Πισσαρίδη, Νίκος Βέττας, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Μάρτων Σίμιτσεκ, ο συντονιστής της ομάδας «foresight» Γιάννης Μαστρογεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.
Ο Νίκος Βέττας στάθηκε στην ανάγκη να εκπονηθεί συλλογικά ένα σχέδιο που θα προτάσσει το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας σε βάθος 20 ετών, δίχως να δίνει προτεραιότητα σε κλαδικές επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.