Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλέξανδρος Σπέρχος: Η Γαστρονομία των Καλαβρύτων κατέκτησε το Ντουμπάϊ – (Βίντεο)

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Love It" εμφανίστηκε ο σεφ Αλέξανδρος Παυλόπουλος, πιο γνωστό ως «Σπέρχο», που ζει και δημιουργεί στο Nτουμ...



Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Love It" εμφανίστηκε ο σεφ Αλέξανδρος Παυλόπουλος, πιο γνωστό ως «Σπέρχο», που ζει και δημιουργεί στο Nτουμπάι. Ο Αλέξανδρος σήμερα θεωρείται ένα από τους ανερχόμενους chef σε παγκόσμιο επίπεδο, που συνδυάζει τοπικά προϊόντα με την σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, διαφημίζοντας τα Καλάβρυτα και τη χώρα μας στα πέρατα της γης. 


Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την τοπική γαστρονομία, μεγαλώνοντας στην οικογενειακή επιχείρηση στα Καλαβρύτων. Κάθε πιάτο του, μοσχοβολάει Ελλάδα περιλαμβάνει πρώτες ύλες από τα Καλάβρυτα και τα παντρεύει με μοναδική αισθητική στην παρουσίασή τους.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" (Φεβρουάριος 2019) μας είπε για την έμπνευσή του: «Είχα πάντα ένα μεγάλο πάθος στην παραδοσιακή κουζίνα. Έχω πάντα στο μυαλό μου τα αρώματα και τις γεύσεις της παιδικής μου ηλικίας, τα φρέσκα υλικά από το 
αγρόκτημα μας, αυτή ήταν η έμπνευση και ο οδηγός μου». 

Η πορεία του Αλέξανδρου.
Μετά το γυμνάσιο, ο Αλέξανδρος πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Ινστιτούτο Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μελετών «Le Monde». «Το Le Monde ήταν υπέροχο, δεν επικεντρώνεται μόνο στην ελληνική κουζίνα αλλά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, πράγμα που επέκτεινε πραγματικά τον ουρανίσκο και το σετ δεξιοτήτων μου». Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αθήνα και αργότερα μετακόμισε στη Σαντορίνη, όπου η δουλειά του σε Chef στη Floga όπου και συνέβαλε ουσιαστικά ώστε το εστιατόριο να κέρδισε το 2013 τον τίτλο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Οία.
Το επόμενο μεγάλο άλμα της σταδιοδρομίας για τον Αλέξανδρο ήταν μια πρόσκληση – πρόκληση το 2015 για να εργαστεί στο παγκοσμίου φήμης, «One & Only Royal Mirage» στο Ντουμπάι.
Δύο χρόνια αργότερα, ως επικεφαλής σεφ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα για να ανοίξει το Ena Restaurant, σε στενή συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Lena Maniatis και εμπνευσμένο από τις αρχιτεκτονικές του ιδέες, τα τρόφιμα που εισήγαγαν (πάνω από 120 προϊόντα που εισήχθησαν από την Ελλάδα) και τις συνταγές που δημιούργησε το δημιουργικό πνεύμα του Αλέξανδρου.
Το τελευταιο χρόνο έχει την δική του εταιρεία με την επωνυμία: @ChefSperxos


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.