Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ:Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΔΡΟ !

  «… κάλεσε   το 166 ……..!!!!!»   « ελάτε γρήγορα ….κινδυνεύει  ο πατέρας μου,  η μητέρα μου , ο αδερφός μου , ο σύζυγος μου  ο φίλος μου  …...

 


«… κάλεσε   το 166 ……..!!!!!» 

 « ελάτε γρήγορα ….κινδυνεύει  ο πατέρας μου,  η μητέρα μου , ο αδερφός μου , ο σύζυγος μου  ο φίλος μου  ……..!!!!»

Από εκείνη τη στιγμή μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων  λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση για να βοηθήσει και να σώσει μια ζωή !

Μετά από  35 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο  το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας  ΕΚΑΒ έχει ταυτοποιηθεί στην συνείδηση  όλων   ως η πρώτη κίνηση για παροχή βοήθειας !

Η ευθύνη η ομαδική δουλειά και ο επαγγελματισμός των στελεχών του κέντρου έχει καταγράψει  πολύ σημαντικά αποτελέσματα δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα σύγχρονα  συστήματα  υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής  ΕΠΙ στην Ευρώπη και έχεις συμβάλει  καθοριστικά :

στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων συνολικά υπηρεσιών υγείας

στην άμεση παροχή οργανωμένων υπηρεσιών ΕΠΙ με συνέπεια την ελάττωση της θνητότητας, του χρόνου νοσηλείας και της συχνότητας προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας και αναπηρίας

στη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

στη μείωση του βαθμού μετανάστευσης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα με την ενδυνάμωση του  αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιφέρειας

στη μείωση των αποτρέψιμων θανάτων (διεθνώς μόνο για τα ατυχήματα κατά 30%)

Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς το προσωπικό του ΕΚΑΒ που δίνει την μάχη με το χρόνο  24 ώρες την ημέρα 365 μέρες το χρόνο , ακόμα και με  θυσίες συναδέλφων  , για να  ανταποκριθεί και να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην κατάκτηση της δωρεάν παροχής υγείας  του ΕΣΥ προς τον πολίτη  !

Η « σειρήνα της ελπίδας»  , το βασικό εργαλείο  για να εκτελέσει την αποστολή του το ΕΚΑΒ που είναι το ασθενοφόρο , παρατηρούμε όλοι  να χρησιμοποιείται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ  ηλεκτρονικών και έντυπων  ,ως σήμανση  για κάθε είδους είδηση  θανάτου ,ατυχήματος ,τραυματισμού κλπ  …κλπ ! 

Το βασικό εργαλείο που σώζει ζωές δεν είναι  εικόνα  σηματοδότησης του θανάτου   !

Ας  αλλάξει  τώρα  κάδρο αυτή η εικόνα ,  είναι το ελάχιστο που ζητά η « σειρήνα της ελπίδας» !

ΣΠΥΡΟΣ  Ν ΘΕΟΧΑΡΗΣ 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 

ΑΝ. ΠΟΥ  ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.