HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στους δήμους τα χρήματα από τον ΕΝΦΙΑ

Στους δήμους αναμένεται να αποδίδεται λίαν συντόμως ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο της οικονομικ...

Στους δήμους αναμένεται να αποδίδεται λίαν συντόμως ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο της οικονομικής αυτοτέλειας που προωθεί η κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο σταδιακής μεταφοράς του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κάλυψη των αναγκών τους. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος κατά καιρούς, «θα πρέπει να ενισχυθεί η οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και η παραχώρηση των αντίστοιχων εργαλείων για να το κάνει αυτό».
Γενικότερα το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση των ΟΤΑ με αρμοδιότητες, τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες και αυτή η ενίσχυση αρμοδιοτήτων να συνοδευτεί από αντίστοιχη ενίσχυση σε οικονομικούς πόρους καθώς επίσης και σε προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.