HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεχίζεται η "μάχη" των πυλώνων στους Αγίους Θεοδώρους

Σήμερα 18/12/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 ΄ εκδικάστηκε Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαβρύτων  η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τ...


Σήμερα 18/12/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 ΄ εκδικάστηκε Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαβρύτων  η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΑΔΜΗΕ  ΚΑΤΑ :α) της από 28.11.2020 απόφασης χορήγησης προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαβρύτων  επί της από 25.11.2020 Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων της «ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ»  κλπ  και β)  της «ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ»  κλπ με την οποία η αιτούσα εταιρεία ζητούσε  την ανάκληση  της  ανωτέρω προσωρινής διαταγής της Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και αναμένεται η έκδοση της απόφασης (πιθανότατα αύριο).

Στη διαδικασία παρέστη δια του Δικηγόρου κ. Χριστοδούλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τσενέ, όπου τονίστηκε η σημασία της ιστορικότητας του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων, τονίζοντας  ο κ. Χριστοδούλου χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή όπως και οι μοναχές δεν είναι αντίθετοι με την πραγματοποίηση του έργου, αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί αλώβητο ένα σύμβολο εκκλησιαστικό και ιστορικό επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να επικρατήσει το "δίκαιο της μπουλντόζας"

Ο Συνήγορος των μοναχών κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τους επίμαχους δύο  πυλώνες , προτάσσοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ήδη καταθέσει ως εκπρόσωπος της Μονής.

Οι Συνήγοροι του ΑΔΜΗΕ στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι επί σειρά ετών δεν έχουν δεχθεί καμία όχληση από κανέναν και για τίποτα όσο αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει ορισθεί για 7 Ιανουαρίου 2021 και σήμερα συζητήθηκε η  αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής  την οποία   είχαν κερδίσει προ ημερών οι μοναχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.