HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΕΠΑΣΤΟ: Ο εορτασμός της Αγίας Άννης στο γραφικό Εκκλησάκι της Αγίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Η εορτή της Αγίας Άννης, τιμήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο γραφικό εξωκλήσι, της Αγίας Άννης στο Σκεπαστό.  Χωρίς πιστούς λόγω των μ...

Η εορτή της Αγίας Άννης, τιμήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο γραφικό εξωκλήσι, της Αγίας Άννης στο Σκεπαστό. 

Χωρίς πιστούς λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας, από την εφημέριο Σκεπαστού και Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων π. Χρίστο Μπίρμπα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανασίου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρου Νασιώτη, του Αντιδημάρχου κ. Ζήση Ζησιμόπουλου και του Προέδρου της Τ.Κ.Σκεπαστού κ. Ανδρέα Μπάλιου.

Ακολούθησε δοξολογία για τα γεγονότα της 9ης Δεκεμβρίου 1943

Το εκκλησάκι χτίστηκε το 1952 σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Αγία Άννα καθώς στις 9 Δεκεμβρίου 1943 οι Γερμανοί  συγκέντρωσαν τον ανδρικό πληθυσμό του Σκεπαστού (306 άνδρες) στην τοποθεσία Ανεμόμυλος Νότια του χωριού και προέταξαν τα πολυβόλα. Μετά από διαβουλεύσεις των Γερμανών αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στα σπίτια τους, αποδίδοντας τη σωτηρία τους την στην Αγία Άννα.

Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε το kalavrytanews.com:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.