HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αφράτοι Κουραμπιέδες λευκοί σαν τις χιονισμένες βουνοκορφές μας

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ  Υλικά 100 γραμ. ζάχαρη άχνη 500 γραμ. βούτυρο 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/3 φλ. κονιάκ 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική 150-250 γ...


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ 
Υλικά
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
500 γραμ. βούτυρο
2 κρόκοι
1 αυγό
2 βανίλιες
1/3 φλ. κονιάκ
1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
150-250 γραµ. καβουρντισμένο αμύγδαλο 
850 γραµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό
Για το άχνισμα
1 κιλό άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο με ζάχαρη και χτυπάω μέχρι ν’ αφρατέψει. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα και τις βανίλιες. Διαλύω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα και στη συνέχεια τα αμύγδαλα. Προσθέτω αλεύρι σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο. Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθω τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλω. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς  15 - 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως. Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.


Τις Συνταγές που σας παρουσιάζουμε, τις φτιάχνουμε, τις... δοκιμάζουμε, τις φωτογραφίζουμε και σας τις προσφέρουμε 

Επιμέλεια Γεωργία Παλληκάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.