HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρεβεγιόν με κωδικό 6, 9 και 10

Πώς θα πάμε, τι θα στείλουμε, μέχρι τι ώρα. Το «τρίπτυχο» για τα ρεβεγιόν φέτος που θα είναι για λίγο και… με λίγους. Τα «μαντάτα» από τον δ...



Πώς θα πάμε, τι θα στείλουμε, μέχρι τι ώρα. Το «τρίπτυχο» για τα ρεβεγιόν φέτος που θα είναι για λίγο και… με λίγους. Τα «μαντάτα» από τον δείκτη θετικότητας που εξηγούν γιατί τα φετινά Χριστούγεννα θυμίζουν… Πάσχα του 2020.
Ειδικοί και κυβέρνηση έχουν… βαρεθεί να λένε πως -και- τα Χριστούγεννα του 2020, όπως και το Πάσχα, θα είναι διαφορετικά και κάπως έτσι τα φετινά ρεβεγιόν δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όσα ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Οι όποιες ελπίδες για “ελαστικότερα” μέτρα στα ρεβεγιόν… εξανεμίστηκαν την Δευτέρα, 14.12.2020, καθώς ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως το ωράριο για την νυχτερινή απαγόρευση δεν θα αλλάξει από ό, τι έχει ανακοινωθεί ως τις 7 Ιανουαρίου. Πώς λοιπόν θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν;
Λίγοι – λίγοι και για… λίγο είναι η απάντηση.
Έτσι θα κάνουμε ρεβεγιόν
Και για να το δούμε πιο αναλυτικά, η όποια μετακίνησή μας θα καταστεί εφικτή μέσα από τον… μαγικό συνδυασμό των αριθμών 6, 9 και 10.
Πρώτον, με το SMS νούμερο 6 στο 13033, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Δεύτερον, με όριο ατόμων σε κάθε σπίτι τα 9, δηλαδή μία οικογένεια φιλοξενούμενων σε κάθε σπίτι.
Και τρίτον με όριο ως τις 10 το βράδυ. Διότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει και τα διήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (σ.σ. παραμονή και ανήμερα) από τις 22:00 έως και τις 05:00 το πρωί.
Βεβαίως για το τελευταίο, η εναλλακτική θα είναι η… διανυκτέρευση, όμως όπως και να ‘χει η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην “χαλαρώσει” τα μέτρα καθώς η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας είναι ακόμη οριακή.
Τι… έβγαλε ο δείκτης θετικότητας
Εν τω μεταξύ την Δευτέρα, 14.12.2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 639 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 62 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους και 558 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (σ.σ. δείτε εδώ και τον αναλυτικό “χάρτη” της διασποράς του ιού στην Ελλάδα).
Τα νέα μοιάζουν καλά αλλά δεν είναι για να… πανηγυρίζουμε. Τα νέα κρούσματα είναι από τη μία μειωμένα, από την άλλη όμως τα τεστ του τελευταίου 24ώρου (σ.σ. λόγω Κυριακής) ήταν εμφανώς λιγότερα και συγκεκριμένα 11.979, την ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα από την Τρίτη ως και το Σάββατο γίνονταν καθημερινά πάνω από 30.000.
Επιπλέον, ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 5,3%. Αυτό είναι το δεύτερο… όχι και τόσο καλό νέο, καθώς οι ειδικοί λένε πως για να πούμε με μια ασφάλεια ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, θα πρέπει ο δείκτης αυτός να παραμείνει για περίπου 4-5 μέρες κάτω του 4% (σ.σ. δηλαδή το όριο ασφαλείας που έχουν θέσει οι επιστήμονες και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων Ευρώπης και Αμερικής).
Στα θετικά της υπόθεσης, πάντως, μαζί με την σημερινή (σ.σ. Δευτέρα 14.12.2020) είναι η έβδομη συνεχόμενη μέρα που ο δείκτης αυτός δεν ξεπέρασε το 5,5%, ωστόσο παρουσιάζει “σκαμπανεβάσματα” που δεν επιτρέπουν ούτε σκέψη εφησυχασμού.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Τρίτη, 08.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 4,6%.
Την Τετάρτη, 09.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 5,5%.
Την Πέμπτη, 10.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 4,7%.
Την Παρασκευή, 11.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 4,2%.
Το Σάββατο, 12.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 3,8% (σ.σ. η μοναδική μέρα εδώ και καιρό που ο δείκτης έγινε… πράσινος).
Την Κυριακή, 13.12.2020, ο δείκτης θετικότητας ήταν 4,3%.
Και την Δευτέρα, 14.12.2020, όπως προαναφέραμε, ο δείκτης θετικότητας ήταν 5,3%.
Παρά τις πέντε εβδομάδες lockdown, λοιπόν, τα αποτελέσματα που περίμεναν οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη έρθει κι αυτός είναι ο βασικός λόγος εξαιτίας του οποίου η κυβέρνηση αποφάσισε το μερικό άνοιγμα της αγοράς με το σύστημα του click away και όχι το καθολικό που περίμεναν καταστηματάρχες και πολίτες…
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.