HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ: Ο Αγώνας για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου συνεχίζεται δυναμικά και ενισχύεται… !!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΛΕΙΤΟΡΑ !!!   Ο Αγώνας για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου συνεχίζεται δυναμικά και ενισχύεται… !!!...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΛΕΙΤΟΡΑ !!!  

Ο Αγώνας για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου συνεχίζεται δυναμικά και ενισχύεται… !!!

Γράφει ο Θεόδωρος (Λακης) Γεωργακόπουλος  

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων από εκπροσώπους  Πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας και προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και αξιοποίησης του Αρχαίου Κλείτορα και ανάπλασης των πηγών του Λάδωνα, έλαβε χώρα νέα συνάντηση στο δημαρχείο Καλαβρύτων. Θέματα της συνάντησης ήταν:  Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η διαμόρφωση συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του "Αρχαίου Κλείτορα " και την ανάπλαση των πηγών του Λάδωνα.

 Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30/10/20 αντιπροσωπεία της ομάδας μας, αποτελούμενη από εκπροσώπους  Συλλογικών Πολιτιστικών  φορέων της περιοχής μας, ήτοι τον κ. Σωκράτη Μούσιο,  Προέδρο της Ομοσπονδίας "Αρχαίος Κλείτωρ", την κ. Βάσω Παπουτσή, Προέδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτικού Συμβούλου και τον κ. Σπήλιο Μπαλαφούτα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κλειτορίας (απουσίαζαν από τη συνάντηση, λόγω τήρησης πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό,  ο κ. Θεόδωρος/Λάκης Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού και ο κ. Τάκης Μπαλφούσιας, οι οποίοι και συμμετέχουν ενεργά  στην παραπάνω προσπάθεια), συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο -στη δε συνάντηση έλαβε μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης και ο κ. Σωτήριος  Δουκλιάς, βοηθός Δήμαρχου και αρωγός της προσπάθειας των φορέων σε όλα τα στάδια των ενεργειών. Στη διαλογική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε λίαν εποικοδομητικό κλίμα, οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν λεπτομερώς το Δήμαρχο για τις διαδοχικές επαφές και ενέργειες τους περί ανάδειξης του Αρχαίου Κλείτορα, τις οποίες και γνώριζε κατόπιν ενημέρωσης του από τον κ. Δουκλιά. Σχετικά με το θέμα της ανάπλασης των πηγών του Λάδωνα υπήρξε θετική ανταπόκριση και διατυπώθηκαν διάφορες σκέψεις σχετικά με μελλοντικές δράσεις και έργα που μπορούν να υλοποιηθούν ώστε να γίνει η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής.

Ακολούθως αποφασίστηκε η μετάβαση επί τόπου στο χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, έτσι ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης. Πράγματι, την επόμενη μέρα 31/10 ο Δήμαρχος εκδηλώνοντας έμπρακτα το άμεσο ενδιαφέρον του, μετέβη αυτοπροσώπως στο χώρο όπου και  παρουσία των εκπροσώπων από τους συλλογικούς φορείς, ξεναγήθηκε από τον κ. Παπαθανασίου Παναγιώτη, Πρόεδρο του ΕΟΣ Κλειτορίας και υποστηρικτή της όλης προσπάθειας. Ο Δήμαρχος  εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του και εξέθεσε την ιδέα για δημιουργία ευρύτερου αρχαιολογικού πάρκου. Καρπός των δύο συναντήσεων ήταν να δρομολογηθούν όλες οι προτάσεις που τέθηκαν κατά την προηγούμενη συνάντηση της ομάδας μας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία : να προβλεφθούν 15.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου για έναρξη των ανασκαφικών δραστηριοτήτων, να τοποθετηθούν πινακίδες μετά από υπόδειξη της Αρχαιολογίας και να επιδιωχθεί η δημιουργία υπαίθριου Μουσείου, όπου και θα εκτίθενται τα ευρήματα του χώρου. Η πεζοπορία έλαβε τέλος σε κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης, με τις ανάλογες δεσμεύσεις και παροτρύνσεις για ανάδειξη του ιερού χώρου.  

Στην προσπάθεια αυτή έχουν συστρατευθεί όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ. Ε. Κλειτορίας και αρκετοί φορείς, αρκετοί δε εξ΄ αυτών συμμετείχαν και στη επίσκεψη στον Αρχαίο Κλείτορα, ήτοι ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαλόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Δουκλιάς ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουτρουλάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Τ.Ο. Ν.Δ. κ. Τσάμης και ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Κλειτορίας κ. Παπαθανασίου.

 Τέλος, εκδηλώνουμε την ικανοποίηση και τη συγκρατημένη αισιοδοξία της 5μελούς επιτροπής εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων για τις θετικές εξελίξεις και την ανταπόκριση που τυγχάνει το εγχείρημά μας! Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στον μακροχρόνιο  αγώνα, που διεξάγεται για τη μελέτη και ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος! Χρειάζεται πολλή και υπεύθυνη δουλειά ! Γι’ αυτό είναι αναγκαία η σύμπνοια και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με όλους τους Τοπικούς Φορείς και κάθε εθελοντή,   προς όφελος της περιοχής μας!    

                                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.