HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχέδιο ανάδειξης και αξιοποίησης του Αρχαίου Κλείτορα

Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου του Αρχαίου Κλείτορα, μια πρωτοβουλία των εκπροσώπων  Συλλογικών...


Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου του Αρχαίου Κλείτορα, μια πρωτοβουλία των εκπροσώπων  Συλλογικών Πολιτιστικών  φορέων της περιοχής μας, ήτοι του κ. Σωκράτη Μούσιου,  Προέδρου της Ομοσπονδίας "Αρχαίος Κλείτωρ", της κ. Βάσως Παπουτσή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κλειτορίας και Δημοτικού Συμβούλου και του κ. Σπήλιου Μπαλαφούτα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Κλειτορίας ο κ. Θεόδωρος (Λάκης) Γεωργακόπουλος, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού και του κ. Τάκη Μπαλφούσια, που έχει βρει συμπαραστάτες την Δημοτική Αρχή.
Οι διεργασίες είναι έντονες με σημαντικές επαφές της επιτροπής και του κ. Σωτήρη Δουκλία, όπως με την με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, κ. Αναστασία  Κουμούση και τον κ. Μιχάλη Γκαζή, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων. (σχετικό ρεπορταζ σε προηγούμενο φύλλο της «ΩτΚ»
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, παρουσία Σωκράτη Μούσιου Βάσως Παπουτσή και Σπήλιου Μπαλαφούτα και σε τηλεδιάσκεψη ο εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Σωτήρης Δουκλίας. Ακολούθησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, επίσκεψη του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου στο αρχαιολογικό χώρο συνοδευόμενος από τους πεοαναφερθέντες και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαλαλόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Δουκλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Κλειτορίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με την δημιουργία αρχαιολογικού Πάρκου στην Κλειτορία, αποτελεί άμεσο στόχο της δημοτικής αρχής. 
Τα σχέδια ανάπτυξης του χώρου προσδιορίστηκαν με συγκεκριμένα βήματα. 
Συγκεκριμένα:  
1) Να κατασκευαστούν  ενημερωτικές  Πινακίδες διαφόρων  μεγεθών σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας,  που θα τοποθετηθούν εκτός και εντός του Αρχαιολογικού χώρου. Οι πινακίδες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για την Τοπική  κοινωνία, όσο και για τους επισκέπτες,  με σκοπό  να προβληθεί ο ιστορικός πλούτος της περιοχής,  να  τονωθεί το ενδιαφέρον γι’ αυτήν  και να αναδειχθεί ο Χώρος.     
                                                                    
2) Να διενεργηθούν μικρής κλίμακας  ανασκαφές και  τομές  σε συγκεκριμένα σημεία στον Αρχαιολογικό Χώρο, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. 
                                                           
3) Να δημιουργηθεί ένας χώρος στην Κλειτορία, για προβολή του Αρχαίου Κλείτορα  και τοποθέτηση τυχόν ευρημάτων, που θα είναι εύκολα  προσβάσιμος  και επισκέψιμος. 
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στον μακροχρόνιο  αγώνα, που διεξάγεται για τη μελέτη και ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.