HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με νέα πλατεία αρχές του 2021 η Κλειτορία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Παίρνει μορφή η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κλειτορίας,  με τις εργασίες να εκτελούνται με εντατικό ρυθμό, αφού ξεπεράστηκαν τα περιβαλλ...



Παίρνει μορφή η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κλειτορίας,  με τις εργασίες να εκτελούνται με εντατικό ρυθμό, αφού ξεπεράστηκαν τα περιβαλλοντικά θέματα, για τα δέντρα στην πλατεία, αλλά και τα ζητήματα με τις παρεμβάσεις της αρχαιολογίας (ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα, αφού τα ευρύτατα ήταν του παλαιού ναού και όχι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος). 
Παράλληλα, δημοπρατείται από τον δήμο το παράπλευρο έργο της Ανάπλασης (μέσω leader), του Πεζόδρομου.
Με αυτό, γίνεται ενα πάντρεμα παλιού και νέου με το σημείο να πηγαίνει σε άλλη εποχή, με φωτισμούς, προσόψεις κ.ά. αφού δεν είναι χαρακτηρισμένος ως «παραδοσιακός οικισμός».
Η ολοκλήρωση του έργου της νέας πλατείας Κλειτορίας, με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον
Ιανουάριο του 2021. Αν όμως υπάρχει κακοκαιρία, το τέλος της ανάπλασής της, εκτιμάται πως θα μεταφερθεί, αναγκαστικά, για τον προσεχή Μάρτιο, οπότε -εκτός απροόπτουτο καλοκαίρι, που ο κόσμος είναι πολύς με επισκέπτες και παραθεριστές, η πλατεία θα 'ναι έτοιμη προς χρήση.
Η σύμβαση του έργου, υπενθυμίζεται, πως υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2020, ανάμεσα στον δήμαρχο Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλο και στον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας «Ακρος» Θ. Καπετσώνη. Ο προϋπολογισμούς αγγίζει τα 616.000 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες στην κεντρική πλατεία, αλλά και στα απέναντι απ' αυτή πεζοδρόμια και οδοστρώματα, όπως και στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου 
Στη νέα πλατεία υπάρχει η πρόβλεψη να εξυπηρετούνται τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς προβλέπονται ράμπες ΑμΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.