HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Iveta Hricova στα Καλάβρυτα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα Iveta Hricova...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα Iveta Hricova, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Σλοβακίας, κ. Φαίδωνα Κουνινιώτη.
Την Πρέσβειρα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία σε εγκάρδιο κλίμα,  να συζητήσουν, για θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας, πολιτισμού και άλλων κοινών πεδίων συνεργασίας.
Στην συνέχεια η κα Hricova επισκέφθηκε συνοδευόμενη από τον κ. Δήμαρχο, επιστέφθηκε τον Τόπο Εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο. Τον κ. Παπαδόπουλο στο χώρο του Μουσείου συνόδευε ο δικηγόρος και συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάκης Χριστοδούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Φίλιππος Σαρδελιάνος. Ακολούθησε γεύμα παρουσία και του εντεταλμένου  συμβούλου τουρισμού του Δήμου κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο.
Ο κ. Παπαδόπουλος καλωσόρισε μια σημαντική, όπως τόνισε προσωπικότητα, με πλούσια δράση, την ενημέρωσε πλήρως για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και την ξενάγησε εξιστορώντας τους σταθμούς στην ιστορία των Καλαβρύτων.
Ανανέωσε, τέλος, τις επαφές του Δήμου με την Πρεσβεία, στα πλαίσια, μια σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ως Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών της χώρας για την ενημέρωση όλων των Πρεσβειών στα θέματα που άπτονται των διεκδικήσεων των αποζημιώσεων από την Γερμανία. 
Η κ. Hricova, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την φιλοξενία αλλά κυρίως από την ιστορία των Καλαβρύτων. Όπως τόνισε και η χώρα της έχει ζήσει στον όλεθρο του ναζισμού με χιλιάδες θύματα, ενώ εξήρε την λειτουργία του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.