Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιοδεία και συνεργασία με φορείς της Αιγιάλειας από την παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο

Σειρά παραγωγικών και σημαντικών συναντήσεων είχε η περιφερειακή παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο με φορείς της περιοχής της Αιγι...



Σειρά παραγωγικών και σημαντικών συναντήσεων είχε η περιφερειακή παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο με φορείς της περιοχής της Αιγιάλειας. Ο επικεφαλής της παράταξης, Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από το Δημήτρη Δριβίλα, Τομεάρχη Αχαΐας, Γιώργο Αποστολόπουλο, αν. Τομεάρχη Αγροτικής ανάπτυξης-Τροφίμων και Υπαίθρου, Γιώργο Γεωργόπουλο και Βασίλη Καρέλη μέλη του τομέα Αχαΐας, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμο Αιγιάλειας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου και την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, ενώ πραγματοποίησαν και περιοδεία σε καταστήματα του Αιγίου.
Κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής, τόσο σε επίπεδο παρακολούθησης έργων τα οποία εντάχθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και υλοποιούνται ή ξεκινάνε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν όπως οι αστικές αναπλάσεις στο Αίγιο, τα έργα βελτίωσης στον παλιό δρόμο Πάτρα-Αίγιο, ο δρόμος Κουνινά-Ρακίτα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη Β’ φάση υλοποίησης του αποχετευτικού δικτύου στην Αιγιάλεια και η σύνδεση των Δημοτικών Ενοτήτων με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό που είχε ενταχθεί και κατασκευαστεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Σημαντικό τμήμα της συζήτησης αφιερώθηκε στις μεταφορικές υποδομές του Δήμου, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του λιμένα Αιγίου η οποία προϋποθέτει την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού αλλά και φιλόδοξου master plan, αλλά πρωτίστως τη σύνδεση του λιμένα με την Ολυμπία Οδό, έργο το οποίο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και καθυστερεί στην υλοποίηση του. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός για το πως ο σιδηροδρομικός σταθμός του ΟΣΕ είναι πρακτικά απρόσιτος μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη οδική σύνδεση με την πόλη

Από πλευράς Δήμου, παρευρέθηκαν στη συνάντηση η κ. Μαρία Γιδά, Αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων, ο κ. Βασίλης Χριστόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου και ο κ. Λεωνίδας Καράμπελας, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.
Σημαντική ήταν η συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, κατά την οποία συζητήθηκαν τόσο η αύξηση της ανεργίας αλλά και επιχειρούμενη επίθεση προς τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με αφορμή την πανδημία, η οποία με την πολιτική της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μια γενικευμένη υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων. Εκτενής αναφορά έγινε στην υποβάθμιση του ΟΑΕΔ από την κυβέρνηση αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο τόσο στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων του Ελληνικού Στρατού αλλά και στην τοπική απασχόληση. Από την πλευρά της παράταξης δηλώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του κόσμου εργασίας μιας και πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να αποκτήσει εκ νέου ένα καλά σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα το οποίο θα απαντά επιθετικά στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και θα λαμβάνει υπόψη τόσο την ανάγκη μετεξέλιξης του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής όσο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας σε πόλους καινοτομίας και τεχνολογίας. Η εργασία είναι δικαίωμα και το κράτος οφείλει να έχει δημοκρατικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό για την προστασία της.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, και τα μέλη της Διοίκησης κκ. Μαρία Κοντεσοπούλου, Γιώργος Αζακλής και Παναγιώτης Κουτσουμπής
Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση με τη διοίκηση της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, κατά την οποία συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα τους πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, οι προκλήσεις που εμφανίζονται αλλά και τα προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν τη θέση του παραγωγικού ιστού της περιοχής. 

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για τη θεσμοθέτηση ενός προγράμματος για την αναδιάρθρωση της σταφίδας, αντίστοιχου με αυτό της αναμπέλωσης που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή υλοποίησε με επιτυχία. Παράλληλα αναλύθηκαν τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την πανδημία και της κατάρρευσης του τουριστικού κλάδου ο οποίος αναμένεται να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην εμπορική διάθεση της σταφίδας, ενώ διαπιστώθηκε από την παράταξη μας η αδιαφορία από πλευράς κυβέρνησης προς την Ένωση η οποία υλοποιεί προγράμματα εκατομμυρίων για την αναβάθμιση της μεταποίησης και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων και εν τούτοις δεν έχει λάβει καμία οικονομική στήριξη ως νομικό πρόσωπο ως ενίσχυση από τις συνέπειες της πανδημίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος, ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος και ο κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος, Διευθυντής της Ένωσης
Η παράταξη μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φορείς της Αιγιάλειας και δεσμεύεται ότι θα προωθήσει τα σχετικά θέματα με κάθε πρόσφορο τρόπο και θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.