HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΖΑΧΛΩΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ : Η ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ

Εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά, στην Άνω Ζαχλωρού Καλαβρύτων, θέση ‘’Γαλατάς’’, μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητ...


Εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά, στην Άνω Ζαχλωρού Καλαβρύτων, θέση ‘’Γαλατάς’’, μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος, η εορτή της Αγίας Ευφροσύνης.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου πατέρα Καλλίνικο και τους Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ και Ιάκωβο. 

Πλήθος πιστών, από Ζαχλωρού, Ζαχλωρίτικα, Δουμενά, Ροδιά, Αίγιο, προσήλθε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό. Λόγω του περιορισμένου χώρου και των αποστάσεων που έπρεπε να τηρηθούν, λίγοι παρέμειναν εντός του ναού και οι υπόλοιποι παρακολούθησαν, τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία  από τον προαύλιο χώρο. Η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη καθώς ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά από της ανεγέρσεώς του, την ημέρα της εορτής της μνήμης της Αγίας Ευφροσύνης. Συγκλονιστικός ήταν ο λόγος του πατέρα Καλλινίκου ο οποίος συγκινημένος μίλησε για την ιστορία του ναού και το βίο της Αγίας. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ιερείς και πιστοί, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου την ίδια μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.