HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: “Σχέδιο για δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής”

 Με τον πρόεδρο Σέρκο Χαρουτουνιάν και διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολαου του αγροτικού Οργανισμού ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  συναντήθηκε ο β...


 Με τον πρόεδρο Σέρκο Χαρουτουνιάν και διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολαου του αγροτικού Οργανισμού ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  συναντήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Ανδρέας Κατσανιώτης. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα με τον κ. Κατσανιώτη να τονίζει πως η δυτική Ελλάδα είναι η μοναδική περιφέρεια στην οποία δε λειτουργεί καμία Αγροτική Σχολή του ΕΛΓΟ. 

Ο βουλευτής επεσήμανε πως είναι ανάγκες της περιοχής για νέα παιδιά, με εμπειρία στην παραγωγή, είναι μεγάλες, επισημαίνοντας πως είναι δυσεύρετα από τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι εγκαταστάσεις, όπως τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, υπάρχουν στην περιοχή και επομένως μπορούν να είναι τα εργαστήρια για τους εκπαιδευομενους. 

Θετικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας της γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα κινείται και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης βρέθηκε στην περιοχή πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την οποία ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα και τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, οπως και τα αιτήματα που θα βελτιώσουν τον πρωτογενή τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.