HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΙΓΟΥΝΙ: Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου

Mε λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος στο Σιγούνι Καλαβρύτων η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδό...


Mε λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος στο Σιγούνι Καλαβρύτων η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου, που τιμάται από την Ορθόδοξο Εκκλησία μας την 29η Αυγούστου. 
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ανεβαίνουμε στον χωριό μας, ώστε να ψάλλουμε στην Εκκλησία που ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα στο αναλόγιο τόσο ο υποφαινόμενος όσο και τα αδέρφια μου. 
Φέτος ήταν μια διαφορετική πανήγυρι για εμάς, προτείναμε στον εφημέριο ένα μήνα πριν, να ψάλλουμε όπως κάθε χρόνο (εννοείται αφιλοκερδώς), θα απαντούσε μετά από συζήτηση με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Τελικά την απάντηση την λάβαμε 28 Αυγούστου, η οποία ήταν  οτι έχουν καλέσει κάποιο ψάλτη, αν και από οτι έμαθα δεν ήταν ενημερωμένο όλο το Συμβούλιο, μέχρι και ο εφημέριος παραμονή της πανηγύρεως έμαθε για τον ψάλτη.
Μας λυπεί το γεγονός πως οι συμπατριώτες μας - μελη του Εκκλ. Συμβουλίου, δεν θέλουν να ψέλνουμε στο χωριό μας, εκεί που κάναμε τα πρώτα βήματα όπως προείπα. Όχι μόνο εμάς αλλά και τον ιερέα πατέρα μου π. Γεώργιο, ο οποίος ήταν 21 χρόνια εφημέριος στο χωριό και έχει 43 χρόνια Ιερωσύνης, στον εσπερινό της εορτής ένας εκ των επιτρόπων εκφράστηκε με υβριστικά λόγια και απρεπή συμπεριφορά και όλα αυτά μέσα στο Ιερό βήμα. 
Με την συμπεριφορά τους αυτό δείχνουν. 
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Όσο μας επιτρέπει ο Άγιος και μπορούμε θα είμαστε ταπεινοί προσκυνητές.
Ο Άγιος βοήθεια όλων. 
Χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Αλέξιος Γ. Καλαπόδης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.