Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά –Ρακίτα- Λεόντιο»

Στην υπογραφή Διακήρυξης Ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης...

Στην υπογραφή Διακήρυξης Ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης - Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος για το έργο: «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά –Ρακίτα- Λεόντιο στο τμήμα από διασταύρωση Κουνινά προς  Ρακίτα-Λεοντιο», προϋπολογισμού: 3.600.000,00€  μετά του ΦΠΑ. 
Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων, διαμόρφωσης και καθαρισμού τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων, σήμανσης και ασφάλειας της οδού, αποκατάστασης του οδοστρώματος τμηματικά και όπου χρειαστεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
«Με προγραμματισμό, οργάνωση και επιμονή η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε να θέσει ένα πολύπαθο έργο σε τροχιά υλοποίησης, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων» δήλωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος, ενώ μιλώντας για τη χρησιμότητα του έργου, πρόσθεσε: «Η βελτίωση της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού ήταν αίτημα δεκαετιών. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά τα καταφέραμε. Με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας, θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια συμβάλλοντας κατ αυτόν τον τρόπο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο οδικός άξονας ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δημιουργεί πρόσβαση σε αξιόλογα μνημεία, όπως η Μονή Μακελαριάς , ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, ο Αρχαιολογικός χώρος, ο Ναός Αρτέμιδος Ρακίτας και το προσκύνημα στην περιοχή "Πάτημα του Αγίου Ανδρέα" ,στο Λεόντιο. Παράλληλα ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου.  Παράλληλα θα συμβάλλει στις ασφαλέστερες μετακινήσεις, αλλά και στη σημαντική μείωση  του χρόνου μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων». 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.