HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε ποιες δασικές περιοχές των Καλαβρύτων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τις νυκτερινές ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία λόγω υψηλού κ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) θα βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή) η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας όπως αποτυπώνεται στον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες και συγκεκριμένα από 21.00 μέχρι 06.00. Αυτό προβλέπεται σε σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.
Ειδικότερα, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε Αχαΐα και Ηλεία, ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, αφορά τις εξής περιοχές:
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
1. Σταχτόλακκα – Κάτω Λουσοί
2. Στρογγυλή Λάκκα – Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)
3. Λαδοπόταμος – Κρύα Βρύση – Σούβαρδο – Στόλο
4. Αγία Λαύρα – Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)
5. Σούβαρδο – Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)
6. Χαλίκι – Νησί Προφτέσι – Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)
7. Από Άρμπουνα – Έλατος – Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)
8. Βλασία – Γεράκι (Δάσος Ελάτης)
9. Προφήτης Ηλίας – Σαϊτά (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)
10. Προφήτης Ηλίας – Κιάφα (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)
11. Καστανοδάσος Κέρτεζης
12. Κέρτεζη – Αγία Σωτήρα – Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)
13. Κέρτεζη – Αγία Σωτήρα – Κλούκοβα (Δάσος Ελάτης)
14. Σφήνες – Κερασοβίκος (Ελατοδάσος Κούτελης-Μανεσίου)
15. Νάσια – Σουληνάρι (Δρυοδάσος)
*Σημειώνεται ότι των απαγορεύσεων, εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.
Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..
Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

1 σχόλιο

  1. Χαιρετίστε όλους και καλώς ήλθατε στο Avants Loan INC, Είμαστε μια ομάδα οικονομικής υποστήριξης που διαχειρίζεται τη διεθνή χρηματοδότηση για όλα τα είδη τραπεζικών εργαλείων. Οι υπηρεσίες μας είναι γρήγορες και αξιόπιστες. Τα δάνεια εγκρίνονται εντός 24 έως 48 ωρών από την εφαρμογή. Προσφέρουμε δάνεια από ένα ελάχιστο εύρος 2.000 $ έως το μέγιστο των 50 εκατομμυρίων $ με προσιτό επιτόκιο 3% για μια περίοδο δανείου 1 έως 30 ετών για την αποπληρωμή του δανείου. Ο στόχος της Avant Group είναι να σας προσφέρει εξαιρετικές επαγγελματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η αίτηση για δάνειο είναι χωρίς άγχος μαζί μας, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δανεισμού μας {avants.loan@gmail.com} {av_ant@outlook.com}

    Με το προσωπικό και επαγγελματικό δάνειο Avant, μπορείτε να βασιστείτε σε μια κληρονομιά εξυπηρέτησης και αξιοπιστίας, βοηθώντας σας να μετατρέψετε το όνειρο σε δράση. Υποβάλετε αίτηση και λάβετε μια απόφαση γρήγορα χωρίς να ανησυχείτε για την πιστοληπτική σας ικανότητα ή την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να λάβετε δάνειο.

    Καλέστε / Whatsapp: +1 (754) 2417737
    Γράψτε μας στη διεύθυνση: av_ant@outlook.com
    Γράψτε μας στο avants.loan@gmail.com

    Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.