HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δείτε την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον "Αρίσταρχο" και τις νέες τεχνολογίες

Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Εθνικό Αστεροσκοπείο διοργανώνει αυτην την ωρα, στη κεντρική πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία του Δρ....

Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Εθνικό Αστεροσκοπείο διοργανώνει αυτην την ωρα, στη κεντρική πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για τη πρόσφατη ένταξη του Αρίσταρχου, στο πρόγραμμα Scylight της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας καθώς και τις σχεδιαζόμενες μελλοντικές δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο κος Βασιλάκος είναι ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και διευθυντής ερευνών στο κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών. 
Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων και επίγειων σταθμών αντικαθιστούν τα ραδιοκύματα με συστήματα λέιζερ και είναι ευρύτερα γνωστές ως “fibre in the sky”. 
Πρόκειται για μία καινοτομική τεχνολογία που αλλάζει ριζικά τις δορυφορικές επικοινωνίες όπως τις γνωρίζουμε, θέτοντας τις βάσεις για την ενοποίηση των δορυφορικών δικτύων με τα σύγχρονα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Η ένταξη του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος ως πρώτος πιλοτικός σταθμός του ευρυζωνικού δικτύου ScyLight (Fibre in the Sky) δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για το Εθνικό Αστεροσκοπείο όσο και για την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.