HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία

Μεγάλη δασική φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, μεταξύ Κέντρου και Αγίου Δημητρ...

Μεγάλη δασική φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, μεταξύ Κέντρου και Αγίου Δημητρίου. 
Όπως αναφέρει το patrisnews.com στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλία Πηνείας, χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.
Ωστόσο εξαιτίας της αλλαγής της φοράς του ανέμου, η φωτιά ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις φλόγες να πηγαίνουν προς την Δάφνη του δήμου Ήλιδας.
Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των πρώτων σπιτιών του χωριού, να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το που έπεσε το σκοτάδι σταμάτησαν οι από αέρος ρίψεις νερού  από τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που επιχειρούσαν.
Επικεφαλής του έργου κατάσβεσης είναι ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος, ενώ στην περιοχή έσπευσε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης κ.ά.
Μέχρι τώρα, έχει καταστραφεί σημαντική δασική έκταση και ορισμένες αγροτικές καλλιέργειες. Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.