HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΤΙΑΣ: Τα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκαν σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, τα εγκαίνια του Πνευματ...

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκαν σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μεγάλου Ποντιά. 
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος εξήρε τον αγώνα και τις προσπάθειες του εφημερίου του Ναού πατρός Αθανασίου Γεωργόπουλου, που υπηρετεί εκτός από την ενορία του Μεγάλου Ποντιά και άλλα οκτώ χωριά, με επιμέλεια, εκκλησιαστική αρτιότητα και διατηρεί τους Ιερούς Ναούς και τα παρεκκλήσια σε άριστη κατάσταση.
Επιβραβεύοντας τις προσπάθειες του πατρός Αθανασίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, τον τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Το Μητροπολίτη μας πλαισίωναν, ο Ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου γέροντας Καλλίνικος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων π. Χρήστος Μπίρμπας, ο εκπρόσωπος Τυπου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο π Ιάκωβος και ο Ιεροδιάκονος Νύφωνας
Πρωτοπρεσβύτερος στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οφφίκιο που αποδίδεται σε έγγαμο μόνο κληρικό που φέρει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Είναι ο ανώτερος βαθμός στον οποίο μπορεί να φτάσει έγγαμος κληρικός. Διακρίνεται από τον πρεσβύτερο, καθώς φοράει επιγονάτιο και σταυρό. Ευρίσκεται μετά τον Πρεσβύτερο και πριν από τον Πρωθιερέα. Ξεχωρίζει για την έντονη ποιμαντική του δραστηριότητα στις ενορίες με έμφαση στο κοινωνικό έργο, την ιερά εξομολόγηση, τις ομιλίες, τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, την εμψύχωση της νεολαίας και τη λειτουργική ζωή.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου, που στεγάζεται στο διαμορφωμένο παλιό σχολείο του χωριού που διαμορφώθηκε σε φιλόξενη αίθουσα που την συνοδεύουν όλα τα σύγχρονα μέσα.
Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στην νέα αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, παρουσία όλων των παρεβρισκομένων.
Παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ, Νασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζησιμόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου κ. Φλογεράς, ο Πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Αθανάσιος Φρατζής και ο Τοπικός Σύμβουλος Ανδρέας Γκράμμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.