Page Nav

HIDE

Grid

Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

2hQzL.gif

Breaking News

latest

ΔΕΣΙΝΟ: ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2020 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ & ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

ΔΕΣΙΝΟ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-9-2020 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ   ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ  & ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» ...


ΔΕΣΙΝΟ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-9-2020 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ   ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ  & ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση σε ποιότητα, αξία και νόημα, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών & Δεσινιωτών στο Δεσινό Καλαβρύτων την 26η – 9 - 2020, αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ψωφίδος που αρίστευσαν-πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2019-2020, αλλά και σε όλους τους μαθητές. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Δεσινό Καλαβρύτων.

Τους προσκεκλημένους και βραβευόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης με ένα μεστό νοημάτων και σημασίας λόγο του, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουμε τονίζοντας τον αξιακό της χαρακτήρα.
«….., Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μας μαθητές και γονείς σας καλωσορίζω σήμερα εδώ σε τούτη τη μικρή γωνιά του Δήμου μας, στο όμορφο Δεσινό και στον  πανηγυρίζοντα ναό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου-ηγαπημένου μαθητή του Χριστού-και εύχομαι από καρδιάς,  Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας!!!
Με αφορμή την σημερινή μέρα-όπου ο Σύνδεσμός μας Καμενιανιτών, Δροβολοβιτών, Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», βραβεύει τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας της Ψωφίδας. Μια γιορτή που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια με σκοπό την καλλιέργεια του πνεύματος  «της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ σας- μεταξύ των υπευθύνων πολιτών του αύριο του τόπου μας-θα ήθελα κι εγώ ως πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και με όσους σας σκέπτονται και σας αγαπούν να δώσω τις ευχές μου για καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά. 

Πριν από λίγο είδατε να τιμούμε με τρισάγιο τη μνήμη ενός λαμπρού τέκνου του Δεσινού, ενός ανθρώπου των γραμμάτων και του πνεύματος, ενός λειτουργού του Υψίστου που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα ελληνικά γράμματα και την Καλαβρυτινή ιστοριογραφία, με ένα τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο για το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας και τους ήρωες προγόνους μας. Του αοιδίμου πρωθιερέα στον Ι. Ναό του Αγίου  Γεωργίου Καρύτση των Αθηνών και καθηγητού Μέσης Εκπαίδευσης π. Νικολάου Παπαδοπούλου, στου οποίου τη μορφή υποκλινόμαστε.
Όπως βλέπετε ο ευλογημένος τόπος στον οποίο ζούμε κουβαλάει μία παράδοση που έχει άμεση σχέση με τη ζωή. Ο τόπος μας, η πατρίδα μας, ο λαός μας γέννησε μοναδικό πνεύμα, τέχνη και πολιτισμό που ομολογείται από όλους και πάντοτε. Αυτό το πνεύμα γέννησε σοφούς, ήρωες και αγίους, που αυτοί έβαλαν τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια ιστορία.
Όλο αυτό έγινε γιατί υπήρχε μία σπάνια παιδεία. Μία παιδεία που μόρφωσε και καταξίωσε τον άνθρωπο όσο τίποτε άλλο. 
Αν συνεχίζει να υπάρχει Ελληνισμός στο διάβα των αιώνων, αγαπητά μας παιδιά, κυρίες και κύριοι - ενώ άλλα Έθνη εξαφανίστηκαν από την παγκόσμια ιστορία- τούτο οφείλεται στις αξίες, στη σημειολογία και τα πιστεύω του Ελληνικού λαού κόντρα στις όποιες παθογένειές του. Μόρφωση λοιπόν για όλους. 

Το καλύτερο σχολείο είναι αυτό που διδάσκει την αρετή, την αριστεία και την πίστη. Και οι καλύτεροι δάσκαλοι, οι καλύτεροι μαθητές είναι αυτοί που τα εφαρμόζουν στη ζωή τους.
Ο δρόμος της αρετής αγαπητά μας παιδιά δεν είναι εύκολος. Είναι δύσκολος, ανηφορικός και κακοτράχαλος, έχει όμως μεγάλη ομορφιά η πορεία του, αλλά και το τέρμα.     
Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους πριν λίγο καιρό, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που επικοινωνώ μαζί σας και φυσικά να δώσω τις ευχές μου για καλή και γεμάτη από ουσιαστική γνώση, πρόοδο και επιτυχίες χρονιά. 
Ἡ παιδεία είναι το κλειδί της επιβίωσης και ευημερίας μας ως έθνους και κοινωνίας και δυστυχώς, παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη φροντίδα της πολιτείας, η ποιότητά της στην πατρίδα μας δεν είναι αυτή που της αξίζει. Όχι γιατί δεν δίδονται χρήματα ούτε γιατί δεν υπάρχουν προγράμματα, αλλά γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα ως έχει δεν παρέχει σοφία, δεν φωτίζει, δεν μορφώνει ανθρώπους, δεν προσφέρει όραμα, δεν παράγει πολιτισμό, δεν στηρίζεται σε αξίες. Μοιάζει με εργοστάσιο μηχανικής αναπαραγωγής και μεταφοράς γνώσης και πληροφοριών.

Η ανάγκη για τη μετάλλαξη της γνώσης σε μόρφωση και των πρόσκαιρων πληροφοριών σε διαχρονικές αξίες και πνεύμα είναι επιτακτική όσο ποτέ. Μορφωμένος δεν είναι αυτός που ξέρει πολλά, αλλά ο σοφός που μπορεί να βλέπει την αλήθεια και να διαχειρίζεται τη γνώση.
Απευθύνομαι σε όλους όσοι συγκροτούν την ευρύτερη εκπαιδευτική οικογένεια στον τόπο μας. Εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και λοιπούς φορείς. Όλοι μαζί καλούμαστε να συμβάλουμε σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της αληθινής μόρφωσης. Αν δεν δώσουμε προτεραιότητα σε τέτοια παιδεία, τελειώσαμε. Η αδικία που θα έχουμε διαπράξει στα παιδιά, στους εαυτούς και στο μέλλον μας θα είναι ασυγχώρητη.
Σε μια τέτοια προσπάθεια κι εμείς ως Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, είμαστε στο πλευρό όλων σας και με όλες μας τις δυνάμεις. Την αγάπη και την προσφορά μας την αποδεικνύουμε έμπρακτα όπου χρειαστεί και το γνωρίζετε.
Συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ψωφίδας.
Να έχετε πίστη στο Θεό και θα συνοδεύει το κάθε σας βήμα. Να έχετε όλοι σας, καθηγητές, γονείς, μαθητές, Άρχοντες του τόπου μας  και παρευρισκόμενοι την ευλογία του Θεού. 
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»!!!

Η πρόεδρος της κοινότητας Δεσινού κ. Διαμάντω Αθανασοπούλου ως οικοδέσποινα, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μαθητές και όλους τους προσκεκλημένους που φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία συμμετοχής.
Ευχαρίστησε επίσης το Σύλλογό για την ξεχωριστή πνοή που δίνει στο Δεσινό, καθώς και για το ιδιαίτερο νόημα αυτής της εκδήλωσης για ολόκληρο το Δήμο μας.
Την γενική επιμέλεια είχε ο ακαταπόνητος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αλέξανδρος Σταθόπουλος, πλαισιούμενος από τον εκ Δεσινού Β΄ Αντιπρόεδρο Βασίλειο Ηλιόπουλο και τον ειδικό Γραμματέα Βασίλειο Καλογερόπουλο.
Δημοσιεύουμε τιμής ένεκεν και τα ονόματα των βραβευομένων μαθητών του Γυμνασίου Ψωφίδας.
Α΄    Τάξη:  Παπανικολοπούλου Νικολέτα του Νικολάου με βαθμό «19 & 3/14», από τον Αστρά
Β΄   Τάξη:  Δημοπούλου Ανδριάνα του Φωτίου, με βαθμό    «19 & 3/14», από την Ορεινή. 
Γ΄   Τάξη:  Γιαλαμά Μαρία του  Χαραλάμπους,  με βαθμό «19 &11/14», από τα Τριπόταμα.
Σημ: Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, προσέφερε στους αριστεύσαντες μαθητές δίπλωμα, μετάλλιο, συμβολικό χρηματικό ποσό, καθώς και από ένα αντίτυπο από το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο με τον τίτλο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ», του προέδρου του και λογοτέχνη  Κωνσταντίνου Νικολόπουλου-Καμενιανίτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.