Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) στα Καλάβρυτα για τον Αρίσταρχο και ένα σπουδαίο αναπτυξιακό και επιστημονικό πρόγραμμα

Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα, από το πρωί, η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα , επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσε...

Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα, από το πρωί, η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του Τμήματος Στρατηγικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ο Harald Hauschildt Διαχειριστής Προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος - ESA, η κ Αργυρώ Καγιά, Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών και Διαστημικών Εφαρμογών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας - Αστροφυσικής και διαστημικών εφαρμογών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δρ κ. Βασιλάκος του Εθνικού Αστεροσκοπείου μαζί με τον Αστροφυσικό ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ δρ κ. Χάτζιο, και στελέχη του Αστεροσκοπείου, για έναν εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα εκατομμυρίων, που θα αναβαθμίσει το σπουδαίο Τηλεσκόπιο των Καλαβρύτων και μοναδικό στην Ελλάδα τον "Αρίσταρχο".
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), προκρίνει και σύντομα θα ανακοινώσει και επίσημα, τον "Αρίσταρχο" ως την "ναυαρχίδα" των Αστεροσκοπείων της Ευρώπης με ένα project υψηλής τεχνολογίας που θα ενώνει τηλεπικοινωνιακά δορυφόρους, με εφαρμογή νέας προηγμένης τεχνολογίας.
Για το σημαντικό αυτό τεχνολογικό και άκρως αναπτυξιακό πρόγραμμα, βρέθηκε στα Καλάβρυτα και ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης,
Στο Δημαρχείο που τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, έγινε εκτενή συζήτηση και παρουσίαση του προγράμματος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ Βουλευτής κ. Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταμένος για θέματα Τουρισμού κ. Βασιλόπουλος, ο σύμβουλος Δημάρχου δικηγόρος κ. Χριστοδούλου Γιάννης και ο επιστημονικός σύμβουλος του Δημάρχου Αλέξης Γουρζέλας.
Ακολούθησε επίσκεψη στον "Αρίσταρχο" στην κορυφή του Χελμού σε μιά εντυπωσιακή παρουσίαση μέσα στην καρδιά του κορυφαίου τηλεσκοπίου.
Αναλυτικό ρεπορταζ και ανάλυση του σπουδαίου αυτού προγράμματος στην επόμενη "Ωρα των Καλαβρύτων"  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.